100 Duitse topbestemmingen - Travelvibe

Het verkeersbureau van Duitsland publiceert een lijst van 100 Duitse topbestemmingen. Inmiddels hebben wij afgelopen jaren zelf al aardig wat Duitse bestemmingen uit dit overzicht bezocht.  We lichten er graag een paar voor je uit:

Top 100 reistips in Duitsland

De Top 100 bezienswaardigheden in Duitsland is verkozen door meer dan 31.000 Duitsland-bezoekers afkomstig uit 60 landen. Zij gaven antwoord op de vraag “welk natuurschoon en welke gebouwen zijn het populairst?”.

2. Europa Park

Europa Park in Zuid-Duitsland is het op één na grootste attractiepark van Europa. Met ruim 100 attracties is er voor elke leeftijd wel wat te beleven. Wij gaven al eens 9 tips voor een bezoek aan Europa Park.

Ba-a-a-Express_Europa-Park | Travelvibe

7. Heidelberg

Heidelberg is beroemd om het kasteel en de oude binnenstad. Nieuwsgierig wat er te zien en doen is in Heidelberg? Wij verzamelden al eens 5 tips voor een citytrip Heidelberg. PS: de stad is ook een interessante tussenstop op weg naar het zuiden.

Kasteel Heidelberg Travelvibe

13. NP Schwarzwald

Wij genoten eens van de winterse natuur in het Zwarte Woud; we gingen een paar dagen skiën in Feldberg. Een prima skigebied op zo’n 6 uur rijden. Je kunt er skiën op elk niveau én je bent in een mooie omgeving.

Travelplog: Wintersport Duitsland - Travelvibe

68. Mainz

Mainz is de hoofdstad van wijnregio Rheinhessen en leent zicht prima voor een citytrip. Deze gezellige, historische stad ligt op slechts 3,5 uur rijden. We vonden 9 hotspots in Mainz die je sowieso moet zien tijdens een bezoek.

Het marktplein in Mainz - Travelvibe

Must sees en bucketlist voor Duitsland

In de lijst staan ook een paar bestemmingen die wij heel graag willen zien.
Op onze bucketlist vind je de volgende nummers uit de lijst terug:

3. Kasteel Neuschwanstein
22. Eiland Rügen en de krijtrotsen
26. Nationaal Park Sächsische Schweiz
47. Unesco Werelderfgoed Speicherstadt Hamburg
49. Oude binnenstad van Düsseldorf
78. Zweefbaan in Wuppertal
88. Nationaal Park Hainich
95. Geierlay rope bridge
100. Eiland Sylt

Meer? Dit is de complete lijst van 100 Duitse bezienswaardigheden.