fietsen langs de kust

De wind in je haar, genieten van het wijdse uitzicht op strand en duinen of lekker een drankje drinken bij een gezellig ingerichte strandtent; fietsen langs de Nederlandse kust is heerlijk en maakt je hoofd leeg. Wij trekken er dan ook regelmatig op uit voor een fijne fietstocht langs de Noordzee. Omdat we zelf in het midden van het land wonen, boeken we er wel altijd een fijn hotel aan zee bij. Ga jij ook regelmatig lekker uitwaaien en doe je dat het liefst op de fiets? Wij tippen je drie mooie fietsroutes langs de kust:

Route 1: Rondje rond de Amsterdamse waterleidingduinen

Dit rondje van ruim 37 km heeft je ruim genoeg afwisseling te bieden. De tocht voert je langs de Amsterdamse Waterleidingduinen, de plek waar jaarlijks zo’n 70 miljoen m3 water wordt gezuiverd voor de inwoners van Amsterdam. Geniet er van de rust en de stilte of van de hertjes want die zijn er in overvloed. Deze fietstocht voert je ook langs plaatsen vol statige oude villa’s zoals Heemstede, Haarlem en Zandvoort. In deze plaatsen kun je bovendien ook uitstekend terecht voor een lekkere lunch op een fijn terras. Hier lees je meer over deze mooie fietsroute. 

Waterleidingduinen
bloemen in waterleidingduinen
Waterleidingduinen landschap

Route 2: Fietsen door de Schoorlse Duinen

Ben jij niet bang voor een paar heuveltjes op de fiets, dan is deze route dwars door de Schoorlse Duinen een absolute aanrader! Terwijl je heuveltje op, heuveltje af fietst, kun je genieten van prachtige gevarieerde duinlandschappen in het hoogste duingebied van Nederland. Deze route van zo’n 37 kilometer is ook erg leuk met kids. Omdat de Schoorlse duinen autovrij zijn, is het heerlijk relaxed fietsen met kinderen onderweg, want je hoeft niet zo te letten op voorbijrazende auto’s.

fietsen bij Schoorl

Tussenstop in het centrum

Stop dan ook even bij de beroemde Schoorlse Duin in het centrum van het plaatsje. Dit is een perfecte plek voor een tussenstop met een paar mooie terrassen. Kids die nog energie over hebben, kunnen hier nog even de duin op en af rennen. De route voert ook langs het kunstenaars dorp Bergen, een charmant plaatsje vol leuke boetieks waar je zeker even moet gaan kijken. Hier vind je meer info over fietsroute door de Schoorlse Duinen.

Route 3: Fietsen langs de bloembollen velden bij Noordwijk aan zee

Deze fietsroute van iets meer dan 32 kilometer kun je het beste in de lente maken. Dan staan de bollenvelden in bloei en kun je onderweg genieten van de bloeiende bollenvelden. Heb je minder met bloemen, maar meer met gezellige dorpjes? Dan is er tijdens deze tocht  ruim genoeg te beleven. Je komt onderweg langs dorpjes met een gezellig centrum zoals Noordwijkerhout, Lisse en Noordwijk waar je altijd terecht kunt op een fijn terras. Lees hier meer over deze fietsroute bij Noordwijk aan Zee

bollenvelden bij Noordwijk
strand van noordwijk

Meer Travelvibe op ontdekkingstocht in Nederland?

Check: