Slapen in Roermond tijdens kleine stedentrips - Travelvibe

Voor een nachtje weg denk je waarschijnlijk meteen aan de grotere steden. Toch ontdekten wij het afgelopen jaar drie kleinere steden die eigenlijk perfect zijn voor een dagtripje of nachtje weg. Je hebt namelijk niet het haastige gevoel om alles te moeten zien, maar er is wel genoeg te beleven. We tippen drie verrassende kleine stedentrips in Limburg, Zuid-Holland en Overijssel.

Kampen, shoppen in de hanzestad

Kenmerk van Kampen is een prachtig stadsfront aan de IJssel. Aan de kade ligt een mooie, bruine vloot, met de statige koopmanshuizen als achtergronddecor. Zin om te shoppen? Dan zit je goed in de Oudestraat. Dit is met 2 kilometer (!) namelijk de langste winkelstraat van Nederland! Tijdens een stadswandeling vind je in het centrum historie, gezelligheid en een eeuwenlange, rijke traditie van handel en scheepvaart. Waai lekker uit tijdens een fietstocht in het IJsselgebied of verken het water per boot.
Lees meer over een stedentrip Kampen…

Varen op een schip in kampen - Travelvibe

Gouda, beste middelgrote stad

Niet voor niets is Gouda al eens uitgeroepen tot beste middelgrote binnenstad van Nederland. Beroemd is De Waag met de gezellige terrasjes. Ook vind je er talloze hofjes. Maar nieuwe aanwinsten maken de stad absoluut nóg aantrekkelijker. Zo werden wij al eens getipt over culinaire hotspots De Lichtfabriek en De Kleischuur, Cultureel centrum De Chocoladefabriek met eetgelegenheid Kruim, de relaxte Spa Gouda en het LEGO walhalla van Play Today. Enne… natuurlijk mag je deze stad niet verlaten zonder een bezoek aan de kaasmarkt. Kun je in elk geval huiswaarts met een échte Goudse kaas en een pak warme stroopwafels in de tas.
Lees meer over een stedentrip Gouda… 

Tips voor shoppen in Gouda
Tips voor shoppen in Gouda

Roermond, charme aan de Maas

Het Limburgse Roermond is een historische stadje, gelegen aan de Maas. De binnenstad is charmant en biedt genoeg fijne slaapadresjes, horecavoorzieningen en leuke shopjes. Om de hoek liggen de Maasplassen. Hier kun je watersporten, maar ‘s zomers ook heerlijk loungen bij de beachbars. Iben woont haar hele leven al in Roermond en tipte ons al eens dé plekken die je gezien moet hebben. Dit varieert van een overnachting in een gevangenis tot fijne winkeltjes en culinaire highlights in de stad én aan het water.
Lees meer over een stedentrip Roermond…

Roermond slapen in een gevangenis - Travelvibe
Roermond loungen aan de Maasplassen- Travelvibe

Welke kleine stedentrips raad jij ons aan?