In het Midden en Noorden van het land begint op 17 oktober de herfstvakantie. Tijd dus om na te gaan denken hoe je er een welbestede herfstvakantie van maakt. Zelf lekker ontspannen of een dag met kinderen op stap ?

Wij maakten een combi en kwamen tot vijf must do’s deze herfstvakantie.

  1. Dutch Design Week
    17 tm 25 oktober

De Dutch Design Week is hét designevent in Nederland. Eindhoven bruist dan een week lang van de creativiteit. Er zijn werken te zien van zo’n 2.000 vormgevers (uit binnen- en buitenland) op 80 locaties en tijdens 300 evenementen. Zij showen er hun productdesign, textiel & mode, grafisch ontwerp, ruimtelijk ontwerp en designmanagement & trends. Als bezoeker kun je terecht bij lezingen, workshops, openingen, productlanceringen, seminars en exposities. De entree is meestal gratis, maar aanmelden vooraf is vaak noodzakelijk. Meer info vind je op de site van DDW 2015.

2) Relax! Go Wellness…

Even ontspannen en je voorbereiden op komende winter? Boek dan een wellness-tripje in eigen land! Van Beautybehandeling tot saunabezoek en van ‘feel good food’ tot hotelovernachting; wij selecteerden beauty-arrangementen bij de vijf beste wellness-locaties in eigen land:

1.       De Hotel-najaarsspecial bij Thermen Bussloo (Apeldoorn)
2.       Een Puur Bourgondisch-arrangement bij SpaPuur (Tilburg)
3.       Het Hannah-arrangement bij Sauna Drome (Putten)
4.       Veluwe Verwen bij Sauna & Beauty de Veluwe (Lunteren)
5.        Hallo Herfst Special bij Wellness Veluwse Bron (Emst) 

3) Vette Visserstruien & Frietjes bakken in het Maritiem Museum
21 oktober

Wist je dat de herfstvakantie ooit ontstaan is vanwege de aardappeloogst ? Wij niet. Wat wij ook niet weten hoe je van aardappelen de allerlekkerste frietjes kunt maken. Dat kunnen wij en onze kinderen leren op 21 oktober. Dan organiseert het Maritiem museum aansluitend bij de tentoonstelling ‘De Wereld op je Bord’ een interactieve aardappeloogstdag. Bram Ladage, de beste frietjesbakker van Nederland leert de kinderen daar eerst meer over de oorsprong en geschiedenis van onze aardappel. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met de aardappelen en leren ze hoe je er een heerlijk frietje van maakt. Is frietjes bakken niet zo jouw ding, neem dan een kijkje bij de expo ‘Vette Visserstruien’. Studenten van de Willem de Kooning academie lieten zich inspireren door de klassieke visserstrui en daar komen hele vette nieuwe designs uit… Meer info vind je op de site van het Maritiem Museum

Tip
Na een bezoek aan het Maritiem museum zin om te lunchen ? Ga dan eens naar Hopper of Fjord voor een heerlijk broodje. Of loop even iets verder door naar de Markthal en check daar bijvoorbeeld alvast even de net geopende hotspot van Jamie Oliver

4) Burgers Zoo – Dino’s in the Zoo
10 oktober t/m 1 november

Burgers Zoo kenden wij alleen van de indrukwekkende ‘Bush’ en de Ocean’, maar dat ze daar hele gave tijdelijke tentoonstellingen hebben, wisten wij nog niet. Tot 1 november staat de dierentuin in het teken van ‘Dino’s in the Zoo’. Overal in de dierentuin zijn indrukwekkende grote dino’s neergezet. Sommige zijn tot zeven meter hoog en kunnen ook bewegen. Aan de hand van speurtochten en speciale borden bij de dino’s leren jij en je kinderen ook nog eens behoorlijk wat over deze prehistorische monsters. Meer info vind je op de site van Burgers ZooNa zes uur ‘s avonds zijn de de dino’s ook nog eens extra verlicht waardoor ze er nog indrukwekkender uitzien en koop je een kaartje voor bijna de helft van het geld. Het park is tot negen uur open.

5) Cinekid Festival 2015
15 oktober – 1 november

Cinekid is hét film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Een succes is het, want dit jaar vindt het festival voor de 29ste keer plaats. Op 15 oktober begint het event in Amsterdam bij de Westergasfabriek, maar vanaf 17 oktober trekt het festival verder langs 35 locaties in Nederland met films, workshops en installaties. Er worden meer dan 100 bijzondere films en tv-programma’s getoond en met de meest innovatieve tools, games, installaties en apps, wordt de grootste digitale speeltuin van de wereld gerealiseerd: het MediaLab. Kijk voor het complete overzicht van activiteiten en locaties op de website van Cinekid.