Food Friese Wouden 2

Travelvibe reisde in eerder dit jaar af naar de Friese wouden. We genoten van onze boot- en fietstochten over de Friese wateren en van onze wandelingen. We waren ook enorm verrast door de horeca in de regio. Zelden hebben we ergens op zoveel plekken zó lekker gegeten. We haalden met ons enthousiasme hierover zelfs de Drachster Courant. Vandaag delen we daarom de lekkerste food hotspots van de Friese wouden met je:

Beetsterzwaag – Restaurant Lyfs

Lyfs gerecht travelvibe
Lyfs bord travelvibe

Dit mooie restaurant bezochten we op de eerste avond van ons verblijf in de Friese Wouden. Misschien dat het daarom zo goed in ons geheugen staat gegrift. Wát hebben we genoten van de pure smaken en mooie gerechten in dit restaurant. Ook de opmaak van de borden en de hartelijke bediening zijn absoluut een vermelding waard. Bezoek hier de website van Restaurant Lyfs.

Beetsterzwaag – Landgoed Lauswolt

Lauswolt 5

Het Landgoed Lauswolt ligt een beetje verscholen in de bossen. Veel mensen kennen het van bruiloften en andere evenementen. Niet iedereen weet dat je er voor een kopje koffie met lekkers ook prima terecht kunt. Het terras aan de achterkant biedt een prachtig uitzicht op het bos en de golfbaan. Perfecte plek om even tot rust te komen als je moe bent van een wandel- of fietstocht door de Friese Wouden. Bezoek hier de website van Landgoed Lauswolt

Landgoed Lauswolt 2 Travelvibe
Lauswolt 3 Travelvibe

Feanwalden – Boerderij de Omleiding

De Omleiding Travelvibe

In Boerderij de Omleiding kun je lekker smullen van door de leuke, jonge eigenaren zelf bereide verse streekgerechten. Maar je kunt er ook met een groep terecht. De boerderij wordt stap voor stap omgetoverd in een hippe kleinschalige evenementenlocatie waar je met een groep bijvoorbeeld kunt koken op een kampvuur of kunt wandelen, fietsen of kanoën. Dankzij de supermooie ligging midden in het Friese landschap aan een riviertje wordt dit volgens ons dé nieuwe hotspot van Friesland. Bezoek hier de website van Boerderij de Omleiding.

Boornbergum – Het Spijshuys

Spijshuys
Spijshuys | Travelvibe

Boelenslaan –  Theeschenkerij ‘t Landschap

Midden in het Friese wouden vind je Theeschenkerij ‘t Landschap. Hier kun je genieten van koffie of thee met gebak en kleine lunchgerechten. Wij aten er een heerlijke lunch in de prachtige tuin die bij de theeschenkerij hoort. Fijne plek voor een tussenstop bij een wandel-of fietstocht. Je kunt er ook terecht voor een Afternoon Tea. Bezoek hier de website van Theeschenkerij ‘t Landschap.

Theeschenkerij | Travelvibe
Theeschenkerij 2 | Travelivibe

Rottevalle- Paviljoen de Leyen

Dit fijne restaurant aan het water is ook een échte must visit als je op bezoek bent in deze regio. Geniet in de zomer bij de ondergaande zon van een lekkere cocktail op het ruime terras met uitzicht op het water. Wij smulden er van een heerlijke diner van streekgerechten. Echt een fijne plek! Check hier de website van Paviljoen de Leyen

De Leyen | Travelvibe

Tytsjerk –  Paviljoen Park Vijversburg

Het natuur en cultuurpark Vijversburg is sowieso al een absolute must see in Friesland. Het werd onlangs uitgeroepen tot één van de tien mooiste plekken van Friesland. Midden in het park staat de mooie Villa Vijversburg. Hier kun je ook prima terecht voor een goede kop koffie met gebak. Check hier de website van Park Vijversburg

Park Vijversburg Travelvibe

Meer Friese wouden?

Tijdens onze reis door de Friese wouden maakte we ook een tocht op een sup over de Friese Leyen. De foto die toen genomen werd, is onze instagram favoriet van augustus.

Meer Travelvibe op reis in Friesland

Travelvibe gaat graag op verkenning in eigen land. Friesland is daarbij al heel lang één van onze favo provincies. Lees bijvoorbeeld even deze blog over een bezoekje aan Vlieland of ontdek nog een paar andere culinaire topadresjes in Zuid West Friesland.