Amazing Caves - ijsblauwe grotten - Omniversum Den Haag

Zijn wij op een bestemming waar ook grotten te vinden zijn, dan staat vast dat wij die grotten gaan bezoeken. Niets zo fascinerend als dit natuurfenomeen. Dat vinden ook Hazel Barton en Nancy Aulenbach, twee microbiologen die een avontuurlijke ontdekkingsreis maakten door grotten in canyons, gletsjers en regenwouden. Het leverde spectaculair beeldmateriaal op voor Amazing Caves, één van de nieuwste films in het Omniversum. 

Film over grotten in Omniversum Den Haag - Amazing Caves

Grotten in de Grand Canyon, Groenland & Mexico

Hazel en Barton dalen af in werelden waar geen licht, geen lucht en geen ruimte voor vergissingen is. Dat levert spectaculair beeld op; Vanaf een klif bij de Grand Canyon dalen Barton en Aulenbach af naar de ingang van een miljoenen jaren oude grot, terwijl ze ruim tweehonderd meter boven een turquoise rivier bungelen.

In Groenland sluiten ze zich aan bij een team wetenschappers en avonturiers om in een ijsgrot naar een recorddiepte van 150 meter af te dalen; een kathedraalachtige wereld van blauw ijs, waar ze messcherpe ijsscherven moeten ontwijken. De onderwatergrotten bij de Mexicaanse kust hebben de mooiste formaties, maar zijn ook levensgevaarlijk. Eén verkeerde beweging kan dodelijk zijn. Het water is er zo helder dat je pas merkt onder water te zijn als Hazel en Nancy voorbij zwemmen.

Op deze onherbergzame en plekken zoekt Barton naar het geheim van minuscule organismen die er duizenden jaren onder extreme omstandigheden wisten te overleven. Ze hoopt zo op het spoor te komen van nieuwe medicijnen of antibiotica om ziektes te bestrijden.

Amazing Caves Grand Canyon - film in Omniversum
Grand Canyon Amazing Caves - Omniversum winactie Travelvibe

Een spectaculaire beleving in beeld en geluid

Amazing Caves draait vanaf 4 juli een half jaar in het Haagse Omniversum, het grootste grootbeeldfilmtheater van de Benelux! De film wordt geprojecteerd op een enorm koepelscherm (840 m2) en versterkt met een perfect geluid, hiermee wordt de beleving nog spectaculairder!

De film is geregisseerd door Stephen Judson (The Alps, Everest) en geproduceerd door MacGillivray Freeman (National Parks Adventure, Humpback Whales) met muziek van The Moody Blues. Amazing Caves is nu al vele malen bekroond (Giant Screen Awards, International Wildlife Film Festival, New York Festivals en CINE) én ontving juichende recensies van de Amerikaanse pers:

Amazing Caves visits some of the most beautifully exotic locations on the planet
Los Angeles Times

The challenges (of the caves) are formidable, and their beauty on the big screen is breathtaking
Hollywood Reporter

Amazing Caves neemt je mee op een onvergetelijke reis naar de mooiste ondergrondse landschappen op aarde

Amazing Caves - ijsblauwe grotten - Omniversum Den Haag
Amazing Caves Omniversum - Travelvibe

Win 2 filmkaartjes voor Amazing Caves in het Omniversum

Travelvibe mocht van het Omniversum 2×2 kaartjes weggeven voor de film Amazing Caves.

Deze kaartjes zijn gewonnen door:
De winnares via Travelvibe.nl is Ingrid Veltkamp
De winnares via Facebook is Wendy Zeeman
Gefeliciteerd!