amsterdam lightfestival 2021

Nog op zoek naar een leuke tip voor de kerstvakantie? Wat dacht je van het Amsterdam Light Festival 2021. Dit jaar vindt de tiende editie van dit lichtfestival plaats. Het thema is ‘Celebrate Light’. Geniet varend of wandelend van de publieksfavorieten en de meest bijzondere, inspirerende en populaire lichtkunst van de afgelopen negen edities.  

Over tien jaar Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival is in het afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende lichtkunstfestivals ter wereld. In de afgelopen tien jaar werden er 270 kunstwerken getoond en bezochten ruim zes miljoen bezoekers het festival tijdens de donkere wintermaanden.

amsterdam lightfestival 2021

Thema Amsterdam Light Festival 2021:’Celebrate Light’

Het thema ‘Celebrate Light’ verwijst naar het tien jarig jubileum en naar het weer samen vieren van het festival. Daarom keren de bijzonderste, meest inspirerende en populairste werken van de afgelopen negen edities keren terug naar de stad. Aan de oostkant van het centrum worden ruim twintig werken geplaatst. Een groot deel daarvan werd destijds speciaal gemaakt voor het festival en zijn daarna in de eigen collectie terechtgekomen. In de afgelopen jaren waren deze werken over de hele wereld te bewonderen van Londen en Athene tot Baltimore en Riyad.

Ook zijn er dit jaar weer volop kunstwerken van jong en opkomend talent te bewonderen. Studenten van de Breitner Academie maakten met de hulp van curatoren en technici van het festival een nieuw lichtkunstwerk. En zo’n 850 Amsterdamse basisschoolleerlingen volgden workshops en werkten mee aan een installatie over kinderarmoede. Beide kunstwerken zijn nu onderdeel van de route.

amsterdam lightfestival 2021

Tickets bestellen voor Amsterdam Light Festival 2021

De route langs de lichtwerken kun je zowel varend als wandelend beleven. Tickets voor het varen en het wandelen kun je bestellen via de website. Je kunt daar ook een routekaart bestellen.

Hoe lang duurt Amsterdam Light Festival?

Het festival is vanaf nu geopend en duurt tot 23 januari 2022.

amsterdam lightfestival 2021