ARTZUID - Elsa Tomkowiak - Passages Insolites, 2016 (Courtesy The Merchant House) Travelvibe

De zesde editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei t/m 15 september 2019. Deze Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig figuratieve beelden en ruimtelijke installaties. Het hart van de tentoonstelling vind je in de Apollolaan en Minervalaan in Amsterdam.

Tijdens ARTZUID kun je een kunstroute in Amsterdam volgen langs moderne en hedendaagse beelden en interactieve ruimtelijke installaties. Nieuw is een pleinenroute met kunstwerken die een verbinding maken met de geschiedenis, cultuur en architectuur van de buurt. Daarnaast zijn er solopresentaties van internationaal bekende kunstenaars langs de 2.5 kilometer lange route vanaf het Museumplein tot de Zuidas.

Met meer dan zestig figuratieve beelden en ruimtelijke installaties in ‘de Tuin van Amsterdam Zuid’ krijgt de beeldenroute meer dan ooit het karakter van een belevingstentoonstelling.

ArtZuid Jésus Rafael Soto - Penetrable BBL Blue - Travelvibe
Jésus Rafael Soto - Penetrable BBL Blue

Beroemde internationale kunstenaars op ARTZUID

Acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunsthistoricus en voormalig kunstcriticus Jhim Lamoree zijn de samenstellers van de zesde editie van ARTZUID. Tijdens deze belevingstentoonstelling is werk te zien van internationaal vermaarde kunstenaars, onder wie Jan Fabre, Antony Gormley, Gloria Friedmann, Takashi Murakami, Yubi Kirindongo, Nancy Rubins, ElsaTomkowiak, Franz West, Isa Genzken, Joep van Lieshout. Bestaande kunstwerken in de buurt worden op een bijzondere manier betrokken in de tentoonstelling, zoals De Denker van Auguste Rodin, werken van Hildo Krop en Sandro Chia. Ook wordt nieuw werk gemaakt voor deze editie, onder meer door Gabriel Lester, Sachi Miyachi en Ivan Cremer.

Dit is er te zien op ARTZUID 2019

Buitenkunst in Amsterdam

Route-informatie en catalogus zijn verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen op de Minervalaan.

Tours en kunstroute Amsterdam

Instaprondleidingen
Elke zondag van 17 mei t/m 15 september 2019 zijn er laagdrempelige instaprondleidingen langs de beelden van ARTZUID.

Architectuur Tour
Boek een inspirerende architectuurrondleiding door het 100 jaar oude Plan-Zuid van architect H.P. Berlage.

Kunstprogramma voor kinderen
Boek een kindertour, laat de kinderen knutselen in het kinderatelier of neem deel aan een creatief ART CAMP. Bij  Bekijk het kinderprogramma ARTZUID met alle activiteiten.

In het informatiepaviljoen op Minervalaan 1 kun je terecht voor o.a. de routekaart, catalogus en lesboekjes. Kijk voor alle informatie op de website van ARTZUID.

Lees verder voor meer Amsterdam-tips van Travelvibe