kamperen rugzak items

Ben je van plan om te gaan kamperen? Wat een mooi vooruitzicht! Zo’n reis vraagt natuurlijk wel om wat meer voorbereiding dan een vakantie in een hotel – je hebt immers meer nodig onderweg. Wat mag er niet ontbreken aan je inpaklijst als je gaat kamperen? We zetten de belangrijkste spullen voor je op een rijtje:

1. ‘Huis’ en slaapplek inrichten

Het belangrijkste onderdeel bestaat natuurlijk uit je ‘huis’: die moet je altijd bij de hand hebben als je gaat kamperen. Zorg voor een goede tent! Het is daarbij relevant om te bedenken welke eigenschappen je belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld dat je je tent eenvoudig kunt opzetten? Of wil je er liever in kunnen staan? Er zijn meerdere factoren om bij stil te staan. Verder heb je bij de inrichting van je tent uiteraard ook je slaapspullen nodig: een matje, slaapzak en kussen. Zo is de basisinrichting van je verblijfplek op reis rond!

2. Juiste kleding, passend bij het weer

Als je gaat kamperen is je kleding niet alleen belangrijk om er leuk uit te kunnen zien, maar dient het ook een praktischer doel. Neem kleding mee die goed past bij het seizoen en het weertype. Ga je bijvoorbeeld kamperen in Noorwegen? Hier kan het soms flink koud zijn, zeker buiten de zomermaanden om. Met name als je in het noorden van het land gaat kamperen, zoals op een camping in Lofoten: neem warme kleding mee, om je te allen tijde behaaglijk te kunnen voelen. En denk verder ook aan de juiste schoenen. Ben je van plan om veel te gaan wandelen? Dan zijn bijvoorbeeld wandelschoenen absolute must-haves!

Lofoten

3. Koken op de camping

Vaak ga je zelf koken op de camping. Zorg daarom dat je hier ook de benodigdheden voor inpakt. Een gasstelletje, gasflessen, pannen, spatels, borden en bestek vormen de basis. Je kunt verder wat benodigdheden voor de bereiding in je tas stoppen, zoals olijfolie, peper en zout. Handig om standaard bij de hand te hebben! Denk er verder aan om altijd water bij je te hebben – zeker als je in een land bent waar je geen water uit de kraan kunt drinken.

4. Ontspannen bij de tent

Als je van plan bent om veel op de camping rond te hangen, is het wel zo comfortabel om een tafeltje en stoeltje mee te nemen. Anders moet je namelijk continu op de grond zitten: dat gaat toch al gauw tegenvallen. Gelukkig zijn er lichtgewicht campingstoeltjes te vinden, die ideaal zijn om mee te brengen.

5. Verlichting voor ’s avonds

Het kan op sommige campings behoorlijk donker zijn in de avond. Je doet er goed aan om altijd verlichting bij je te hebben. In de vorm van een zaklamp bijvoorbeeld, maar denk ook aan een staande lamp voor je tafeltje en een hanglamp voor in je tent. Zo kun je de hele dag gewoon gemakkelijk leven op de camping: genieten geblazen!

Meer tips voor een outdoorvakantie?