Barcelona zonsondergang

Reis je binnenkort naar Barcelona met kids? “Dat kan heel goed”, vertelt local Marta Rubio, eigenaar van Barcelona met Marta. “De stad biedt namelijk genoeg pret en vermaak voor de hele familie: speeltuinen en kindermusea, maar ook volop entertainment. Speciaal voor Travelvibe tipt Marta vijf kindvriendelijke hotspots in Barcelona die vooral bekend zijn bij de locals.

Barcelona met kids - Travelvibe

1. Parc de la Creueta del Coll

Een plek die je vooral in de zomer moet bezoeken is het Parc de la Creueta del Coll. In dit park opent iedere zomer een groot natuurzwembad dat voor veel pret bij de buurtbewoners zorgt. Bij het zwembad vind je daarnaast een verbogen juweeltje: een sculptuur van Chillida, een van de meest beroemde beeldhouwers uit Spanje van onze tijd.
Adres: Passeig de la Mare de Déu del Coll, 77
Metro: El Coll | La Teixonera (L5)

2. Parc del Laberint d’Horta

Kinderen in Barcelona zijn er dol op: het Labyrint van Horta! Dit park, die de eer heeft om de oudste van de stad te zijn, heeft naast zijn romantische tuinen, meren en watervallen, een echt labyrint waar je in kunt verdwalen. Dit is tevens de perfecte plek om een mandje met eten mee te nemen en een picknick te organiseren.
Adres: Passeig dels Castanyers, 1
Metro: Mundet (L3)

Barcelona met kids - Travelvibe

3. Dierentuin

Voor een dagje pret ga je met de kinderen naar de dierentuin van Barcelona, die gevestigd is in het mooie Parc de la Ciutadella. De dierentuin herbergt allerlei soorten dieren (van reptielen tot aan vissen, apen, dolfijnen, leeuwen, giraffen en allerlei vogels) en heeft uiteraard ook allerlei leuke kids activiteiten om de kleine te vermaken.
Adres: Parc de la Ciutadella
Metro: Ciutadella | Vila Olímpica (L4)

“Barcelona met kids? Doen! Er is genoeg vertier en vermaak”

 4. Wetenschapsmuseum

Een zeer leerzame plek waar je kinderen veel van zullen opsteken is het Museu de la Ciència – CosmoCaixa Barcelona, oftewel, het wetenschapsmuseum. Binnen staan leuke interactieve objecten en allerlei activiteiten waarmee de kinderen op een zeer leuke manier in contact komen met de wetenschap en al zijn facetten.
Adres: Carrer d’Isaac Newton, 26
Metro: Av. Tibidabo (L7)

Barcelona met kids - Travelvibe

5. Parc de l’Oreneta

Het Parc de l’Oreneta is met afstand het meest kindvriendelijke park van Barcelona. Families komen hier om in het weekend te ontspannen, terwijl de kinderen lekker spelen, pony’s rijden of mee gaan met de trein die door het park rondjes rijdt. Ze genieten van de natuur en al de leuke activiteiten die georganiseerd worden.
Adres: Carrer de Montevideo, 45
Metro: Reina Elisenda (L6)

Wil je meer tips lezen van Marta over uitstapjes in Barcelona met kids?
Check dan hier haar overige tips!