Beach Clean Up Tour Nederland - Travelvibe

Wij zijn dol op de Nederlandse kust. We gaan graag een dagje uitwaaien of relaxen op de stranden van Schoorl (favoriet van Yvon) of Noordwijk (favoriet van Laura). Gaan we een weekend naar het strand? Dan kiezen we voor Zeeland of Vlieland.

Toch schrikken we elke keer weer van de hoeveelheid rommel op het Nederlandse strand. Het ziet er mooi uit zo’n stoer stuk touw, maar het is wel levensbedreigend voor vogels en vissen.

BCT Vlieland - Travelvibe

BEACH CLEAN UP TOUR

Omdat we ook houden van schone stranden, willen we hier de Beach Clean Up Tour even onder de aandacht brengen. Tijdens dit initiatief van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust in twee weken tijd schoon gemaakt door iedereen die zin heeft om een dag te helpen.
Op 1 augustus start er een team in Cadzand én een team op Schiermonnikoog. Twee weken later, op zondag 14 augustus, ontmoeten de teams elkaar in Zandvoort. Per etappe wordt 10 kilometer gelopen, waarbij er zoveel mogelijk afval van het strand opgeruimd wordt. Dit alles om te laten zien hoeveel afval er op de stranden ligt en in zee terechtkomt. Deze ‘plastic soep’ zorgt er namelijk jaarlijks voor dat er meer dan 1 miljoen zeedieren sterven.

Beach Clean Up - Travelvibe

Leuk! Thema-etappes voor schone stranden

Ben je deze zomer tussen 1 en 14 augustus aan de Nederlandse kust? Misschien kun je een handje helpen als de etappe van de Beach Clean Up Tour bij jouw (vakantie)bestemming is aangekomen. Volgens de organisatie wordt het steeds populairder om mee te helpen. Daarom zijn er zelfs al speciale thema-etappes, zoals de Familie-etappe, de Vrijgezellenetappe, de Hondenetappe of de WNF Natuuretappe. Op Facebook vind je daarover meer info.
Meer info of inschrijven om deel te nemen? www.beachcleanuptour.nl

In de afgelopen 3 jaar is met de jaarlijkse Beach Clean Up Tour bijna 40.000 kilo afval opgeruimd. Gemiddeld worden er 375 items per 100 meter strand gevonden.

Marijke Boonstra, projectleider Schone Zee bij Stichting De Noordzee. 

Beach Clean Up Tour - Travelvibe