Tijdens onze reizen in Nederland en Europa maken we regelmatig flinke wandelingen. Een paar stevige schoenen zijn daarbij erg fijn. Dus waren we maar wat blij toen het Belgische merk Berghen ons benaderde om een paar wandelschoenen te testen. We namen ze mee naar Leeds. Daar droegen we ze tijdens onze wandeling in de Yorkshire Dales.  

wandelen Yorkshire Dales | Travelvibe

Berghen Bergschoenen

Berghen biedt wandelschoenen aan voor wandelaars van elk niveau. Wij zijn geen professionele wandelaars dus de trekkingschoenen liet ik links liggen. Ik koos voor de Berghen Morillon High Anthracite/Blue. Dit paar heeft een middelhoge tot hoge schacht. Je kunt ze gebruiken op een moeilijk terrein of in de bergen, met of zonder rugzak. Omdat het terrein op de Yorkshire Dales licht heuvelachtig was en zo nu en dan ook wat drassig, leek me dit een handige ‘all round’ wandelschoen.

Berghen wandelschoenen | Travelvibe

Direct prettig draagbaar

Je schijnt wandelschoenen altijd eerst te moeten inlopen, maar dat was er in alle drukte even bij ingeschoten. Dus toen ik deze schoenen in Leeds aantrok voor onze wandeling over de Yorkshire Dales, had ik ze écht nog niet eerder aangehad. Wat me direct opviel, is hoe licht de schoenen waren in vergelijking met de schoenen die ik daarvoor had. Ook voelden ze direct prettig warm aan mijn voeten.

Toen begon onze wandeling en was het even afwachten. Dat viel mee want tijdens het wandelen liepen ze direct heerlijk. Op de drassige gedeeltes van de wandeling bleven mijn voeten lekker droog en tijdens het beklimmen van een paar kleine heuvels voelde ik duidelijk dat ik, dankzij de stevige buitenzool, lekker veel grip had.

Ik kreeg geen blaren en ook naar ruim 13 kilometer wandelen konden mijn voeten er nog prima tegen.

Mijn conclusie

Dit stoere Belgische merk zou bekender moeten zijn in Nederland, want Berghen maakt kwalitatief uitstekende wandelschoenen voor wandelaars van elk niveau. Ik kan je een paar van deze schoenen dan ook van harte aanbevelen.

Facts Berghen Morillon Anthracite Blue:

Ben je zelf ook op zoek naar een paar stevige wandelschoenen? Dan heb ik de voornaamste specificaties even voor je op een rijtje gezet:

Materiaal  Nubuck (bovenschoen)
Kleuren Anthracite Blue, Brown, Grey
Maten 36 tm 44
Prijs Adviesprijs 170 euro
Volledige naam

MORILLON High Anthracite/Blue

morillon-high-anthracite-blue Travelvibe

Waarom de Berghen Morillon?

  • Licht, stevig en comfortabel
  • Bieden goede steun voor je enkels
  • Ademend maar toch waterdicht (dankzij het speciale Berghen®-Tex membraan)
  • Prettig warm tijdens het dragen
  • Gemaakt van degelijk materiaal
  • Buitenzool Vibram® (Voor meer grip op ruw terrein)

Over Berghen schoenen

Wij kenden het merk Berghen nog niet, maar in België zijn Berghen schoenen écht een begrip. Het merk bestaat sinds 1993 en je vindt het vooral in outdoorwinkels (in Nederland alleen in Den Haag). Maar sinds 2016 verkoopt het merk zijn schoenen ook online. Naast wandelschoenen, verkopen ze ook sokken en warme truien.

Zelf deze wandelschoenen kopen ?

Je koopt deze schoenen in de webshop van Berghen of in Den Haag bij het Noordeinde

* Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Berghen. We hebben geen financiële vergoeding gehad voor dit artikel. We mochten de schoenen uit de test wel houden 🙂