Beste moment om een ticket te boeken

Door jouw reis op het juiste moment te boeken, kun je flink besparen op de prijs van een vliegticket. De Nederlandse reiszoekmachine Kayak analyseerde onlangs miljoenen zoekopdrachten. Wat blijkt? Je kunt tot wel 59% bezuinigen op vliegtickets binnen Europa. Ook op een citytrip New York kun je maar liefst 26% besparen. Interessant, maar wat is het beste moment om een ticket te boeken? 

Boek je op het juiste moment, dan kun je al voor € 32 naar Milaan vliegen. De reiszoekmachine onderzocht hiervoor miljoenen zoekopdrachten naar vliegtickets. Het resultaat van het onderzoek? Deze vijf bestemmingen binnen Europa leveren het meeste voordeel op wanneer op het juiste moment wordt geboekt:

Meest voordelig vliegen naar Milaan

  1. Málaga: 59% goedkoper bij 3 maanden voor vertrek
  2. Londen: 35% goedkoper bij 2 maanden voor vertrek
  3. Dublin: 18% goedkoper bij 2 maanden voor vertrek
  4. Barcelona: 17% goedkoper bij 2 maanden voor vertrek
  5. Praag: 4% goedkoper bij 3 maanden voor vertrek
5X voordeliger vliegen binnen Europa
Kayak.nl

Voor € 285 naar New York

Ook op bestemmingen buiten Europa is nog aardig wat voordeel te behalen. Een ticket New York heb je bijvoorbeeld al voor € 285. Dit ticket boek je zo’n twee maanden voor vertrek en levert een besparing op van 26% in vergelijking met de duurste maand.

Hoe kun je voordeliger vliegen naar bestemmingen buiten Europa?
Kayak.nl

Dit is het beste moment om een ticket te boeken:

5 Handige tips voor het vinden van een voordelig vliegticket

1. Plan vooruit

Hoe dichter je bij je reisdag bent, hoe meer je betaalt. Zakenreizigers boeken vaak lastminute, zijn het minst flexibel en zij betalen daarom het hoogste tarief. Als citytripper ben je wellicht flexibeler en vind je betere tarieven. Tip van Kayak: “Om de beste tarieven te vinden, zoek en boek je je reis minstens 21 dagen van te voren; de op één na beste tarieven vind je minstens 14 dagen van te voren”.

2. Flexibele vertrekdag

Als jouw vertrekdag niet vast staat, heb je een grotere kans op aantrekkelijkere tarieven. Selecteer tijdens het zoeken de optie flexibele data. Kayak: “Je zal waarschijnlijk merken dat het goedkoper is om op zaterdag te vliegen. Midden in de week reizen (dinsdag of woensdag) is meestal goedkoper dan op maandag of donderdag/vrijdag.

3. Vroeg of laat vliegen

De meest rustige vliegtijden zijn ’s morgens vroeg en ’s avonds laat en geven de meeste kans op voordelige tarieven.

4. Vermijd het hoogseizoen

Reis juist wanneer anderen dit niet doen. Reis dus juist op of direct na een grote feestdag, in plaats van ervoor.

5. Alternatieve (kleinere) luchthavens

Kies voor een luchthaven net naast de grote, bekende airports. Low budget airlines vliegen vaak naar alternatieve luchthavens (bijvoorbeeld Stansted in plaats van London Heathrow). Dat spaart geld uit, maar ook is het er minder druk en vind je er vaak goedkopere huurauto’s.

Bron: Kayak.nl

Ook voordeel op een overnachting in Europa?

Zoek je nog een hotelkamer voor de beste prijs?
Check dan ook even de resultaten uit het onderzoek rondom overnachtingen:

Voordelige hotelovernachtingen binnen Europa - Travelvibe
Kayak.nl