beste moment om een vliegticket te boeken - Travelvibe

Je vraag je vast wel eens af… ‘Wanneer en hoe lang voor vertrekdatum kun je het best een vliegticket boeken?’. Momondo (een onafhankelijke reiszoekmachine) doet jaarlijks onderzoek* naar deze vraag. Vooral in de winterperiode zoeken Nederlanders naar vluchten voor zonnige bestemmingen. Maar wat is nu echt het beste moment om een vliegticket te boeken en daadwerkelijk voordelig een ticket te kunnen bemachtigen voor 2018? 

Wat is het beste moment om een vliegticket te boeken?

Om deze vraag te beantwoorden, analyseerde Momondo meer dan 100 miljoen tarieven. Uit dat onderzoek blijkt dat Nederlanders die in 2018 een vliegreis willen maken, het meeste geld besparen (gemiddeld tot wel 34%) wanneer zij 60 dagen voor vertrek boeken.

Dinsdag vliegen goedkoper

Toch is 60 dagen voor vertrek boeken niet de enige interessante travel hack voor Nederlanders. Zo kwam ook naar voren dat dinsdag de goedkoopste dag is om te vliegen. Met Europese vluchten op dinsdag besparen Nederlanders gemiddeld 8% in vergelijking met vliegen op vrijdag. De vrijdag is de duurste dag om te vliegen binnen Europa. Nederlanders kunnen daarom overwegen om op donderdag te vliegen voor een voordeliger stedentrip in het weekend.

Geld besparen met een avondvlucht

Nog meer geld besparen op een vlucht? Kies dan voor een avondvlucht. Om nog meer geld te besparen kunnen Nederlanders, volgens het onderzoek, gemiddeld tot wel 80% besparen door bij een Europese reis te kiezen voor een avondvlucht, in plaats van een ochtendvlucht.

60 dagen voor vertrek is het allerbeste moment om vliegtickets te boeken

Voordelig vliegen binnen Europa - Travelvibe

Travel hacks voor jouw Europese vlucht

  • Vlieg op dinsdag; de goedkoopste vliegdag binnen Europa
  • Vermijd de vrijdag; de duurste vliegdag binnen Europa
  • Kies voor een avondvlucht en bespaar bijna 10%
  • Boek 60 dagen van te voren en bespaar ruim 30%

* De statistieken zijn verkregen uit meer dan 100 miljoen ticketprijzen van 1.704 zoekopdrachten naar verschillende bestemmingen. De gegevens zijn verzameld op 8 augustus 2017 en bestaan uit zoekopdrachten die zijn uitgevoerd door Momondo in de periode van 6 augustus 2016 – 7 augustus 2017.