uitkijkpunt nordeste

Fotogenieke bloemenvelden check; torenhoge watervallen check; jungles check. Met alle bezienswaardigheden op de Azoren draait je camera overuren. De 9 Portugese eilanden zijn stuk-voor-stuk indrukwekkend en de eindeloze natuur geeft je direct het gevoel dat je een andere wereld bent ingestapt. Om zeker te zijn dat je geen enkele highlight mist tijdens je vakantie, hebben wij alvast alle Instagramwaardige plekken op deze eilanden voor je op een rijtje gezet.

1. Sete Cidades

In het westen van het eiland Sao Miguel vind je het kleurrijke kratermeer van Sete Cidades. Het meer wordt gescheiden door een brug en dankzij deze scheiding is er een kleurverschil ontstaan. Groen water aan de ene kant van de brug, blauw water aan de andere kant.

Rondom het meer vind je verschillende uitzichtpunten, maar de mooiste is toch echt Miradouro da Boca do Inferno. Volg het zanderige voetpad en voor je het weet word je getrakteerd op een sensationeel uitzicht over de meren, het berglandschap en de Atlantische Oceaan!

*Tip: loop tijdens je bezoek aan Sete Cidades ook binnen bij het verlaten Monte Palace hotel. Vanaf de balkons van het uitgestorven hotel heb je een fotogeniek uitzicht over de meren!

2. Caldeirão

Op het pittoreske eiland Corvo, dat slechts 17 km2 groot is en 450 inwoners telt, voelt het alsof je op het einde van de wereld staat. Eén dag op het eiland is vaak voldoende om alle hoogtepunten te zien, toch is dit het eiland met één van de mooiste uitzichten van de Azoren.

Vanuit Vila Nova do Corvo, het enige dorp op het eiland, wandel je via een zes kilometer lang pad naar het uitzichtpunt Caldeirão. Het spectaculaire uitzicht over de 300 meter diepe vulkaankrater en de meren & eilandjes die in de krater liggen zorgen er gegarandeerd voor dat de likes binnenstromen.

3.Angra do Heroismo

Angra do Heroismo is de hoofdstad van het eiland Terceira. De stad is gevestigd in de 16e eeuw en is daarmee de oudste stad van de Azoren. In het oude centrum vind je nog veel middeleeuwse architectuur terug die, ondanks een grote aardbeving in 1980, eeuwenlang bewaard is gebleven.. De schoonheid van deze hoofdstad is niet onopgemerkt gebleven, Angra do Heroismo is al sinds 1986 Unesco Werelderfgoed.

In het oude centrum van de stad wandel je door idyllische straten met kasseien, palmbomen en witte gebouwen met kleurrijke randen. Houd je camera in Angra do Heroismo altijd paraat: de straten lopen langs fotogenieke pleinen en bieden soms een glimp van de azuurblauwe oceaan.

Tip: Breng een bezoekje aan de botanische tuin ‘Jardim Duque da Terceira’ middenin de oude stad. De exotische bloemen die hier groeien spatten van het scherm!

4.Nordeste

Eigenlijk is heel Nordeste Instagramwaardig. Schitterende architectuur, bloemenvelden en ruige kustlijnen: in Nordeste raak je nooit uitgekeken.

Vanuit Nordeste bereik je gemakkelijk verschillende uitzichtpunten. Loop bijvoorbeeld richting Farol do Arnel. Deze kleine vuurtoren biedt een prachtig uitzicht over de kustlijn én je kunt hier zelfs walvissen spotten. Of bezoek Ponta do Sossego. Vanaf dit uitkijkpunt kijk je uit over tropische valleien, steile kustlijnen en kleurrijke bloemen.

Via smalle wandelpaden loop je naar het hoogste punt van het eiland. Het op 1.103 meter hoogte gelegen Pico da Vara. Onderweg word je regelmatig getrakteerd op fantastische uitzichten over de kustlijn van Sao Miguel. Maar eenmaal bovenop begint het genieten pas echt; een 360° uitzicht over het eiland, de uitgestrekte bossen en de diepblauwe Atlantisch oceaan. Je Instagramvolgers kijken hun ogen uit.

Tip: Hou je ogen open voor de Azoren goudvink. Deze zeldzame vogelsoort is een bezienswaardigheid op de Azoren en komt bijna alleen nog voor rondom Nordeste.

De bezienswaardigheden op de Azoren ontdekken met Voja Travel?

Reizen met Voja betekent zelf ontdekken. Voja regelt dat alles voor je klaar staat en je mailbox volstroomt met inside tips. Jij bepaalt hoe je je dag indeelt. Om jouw reis nog mooier te maken werkt de reisorganisatie alleen samen met lokale ondernemers. Geen grootschalige hotels en massale trips, maar authentieke accommodaties en direct in contact komen met de lokale bevolking. Tijdens je reis compenseert Voja alle CO2 uitstoot en investeren ze een deel van het reisgeld in lokale duurzaamheidsprojecten. Een onvergetelijke reis voor jou en voor de lokale bevolking.

Ontdek de adembenemende Azoren

Meer Travelvibe natuurvakanties in Europa?