Toulouse

Ben jij op zoek naar een verrassend stedentripje dat niet te ver vliegen is? Wij tippen je een weekendje Toulouse. In deze dynamische stad vol verrassingen kom je overdag tijd te kort en kun je ‘s avonds terecht bij de zeer diverse mix van horeca. Dit alles vind je op minder dan twee uur vliegen van Amsterdam. Nog niet zo bekend met de bezienswaardigheden van Toulouse? Wij geven je 5 tips:

TIP 1: Bezoek de bizarre mechanische reuzen in de Halle de la Machine

Eén van de nieuwste must sees in Toulouse is Halle de la Machine. Daar ‘wonen’ grote, mechanisch voortbewogen poppen, zoals de Minotaurus en een gigantische spin. Afgelopen november liepen ze voor het eerst door Toulouse, beide zo’n 13 meter hoog. Ze doen ons een beetje denken aan Les Machines de l’île in Nantes.

Tip 2: Geniet van het ruime horeca aanbod in het centrum

De sfeer in het Zuid-Franse Toulouse wordt zowel bepaald door de tienduizenden studenten die er leven, als door de techneuten die werken bij het Toulouse Space Centre en bij de Airbus fabriek. Samen zorgen zij voor een zeer divers aanbod aan restaurants, hotels en winkels. Daardoor is het centrum van Toulouse een eclectisch geheel van kleine en grote adresjes, pleinen en pleintjes, brede boulevards en knusse steegjes.

Tip 3: Bezoek de Airbusfabriek

De bekendste bezienswaardigheid van de stad is ongetwijfeld de vliegtuigfabriek van Airbus. Daar kun je bekijken hoe de Airbus 380 wordt gemaakt. In het naastgelegen vliegtuigmuseum Aeroscopia wordt dit jaar de 50ste verjaardag van de Concorde gevierd. Even meepakken dus dit museum!

Tip 4: Maak kennis met de Europese ruimtevaart in de Cité de l’Espace

Kinderen bij je? Ga dan ook  naar de Cité de l’Espace. Dit themapark over de Europese ruimtevaart staat dit jaar uitgebreid stil bij het eveneens 50-jarig jubileum van de eerste mens op de maan, Neil Armstrong. Ontdek er ook hoe de huidige astronauten – zoals Thomas Pesquet, de Franse André Kuipers – worden getraind.

TIP 5: Overnacht in een écht Frans Boetiekhotel

’s Avonds is er genoeg te doen in het centrum van Toulouse. Je kunt er genieten van het beste van de lokale en Franse keukens. Dankzij de groeiende populariteit van de stad komen er regelmatig leuke adresjes bij. Probeer bijvoorbeeld het nieuwe  boetiekhotel ‘Villa du Taur‘ of het ‘Albert 1er Hotel‘.

 Bonustip voor wielerfans

Fan van wielrennen? Boek dan half juli je stedentripje want Toulouse is dit jaar op 17 juli finishplaats en op 18 juli startplaats van de Tour de France-etappes.

 Meer Travelvibe in Frankrijk?

We bloggen regelmatig over leuke trips en adresjes in Frankrijk. Een citytripje naar Nantes bijvoorbeeld of slapen in een iglo in Frankrijk