bezienswaardigheden Vancouver

Op Travelvibe lees je vooral blogs over bestemmingen in Nederland en Europa. Toch zijn er soms van die wereldbestemmingen waar we zó enthousiast van worden dat we je er toch graag meer over vertellen. Neem Vancouver in Canada bijvoorbeeld, een perfect begin van een roadtrip langs de westkust van Canada en Amerika. Sophie genoot er met haar man Pim en hun drie kinderen van een prachtige roadtrip met als startpunt deze stad. Met Travelvibe deelt ze daarom de mooiste bezienswaardigheden van Vancouver:

Sophie

Ontdek de stad met de fiets

Vancouver is één van de mooiste steden van de wereld. Het heeft alles van een metropool, maar dan omgeven door hoge groene bergen, stadsstranden en enorme parken. De beste manier om de stad te ontdekken is met de fiets. Wij huurden fietsen net buiten het centrum in de wijk Mt Pleasant zodat we onze (enorme) huurauto makkelijk voor een dag konden parkeren. Vancouver heeft veel goed gemarkeerde fietspaden en met een goede plattegrond en uitleg van de verhuurder reden we via Science World door Creekside Park de stad in.

Bewonder de watervliegtuigen in Canada Place

Onze eerste stop was Canada Place. Een landmark aan Vancouver Harbour met een dak in de vorm van een enorm zeilschip. Hier bevindt zich de terminal voor  de cruiseschepen die van daaruit langs de kust van Canada en de Verenigde Staten varen. Het is ook de plek waar iedere 5 minuten watervliegtuigen opstijgen en landen. Het is een drukbezochte bezienswaardigheid in Vancouver maar een absolute must see!

canada place | vancouver

Fiets of wandel door Stanley Park

Vanaf Canada Place kun je langs de kust richting hét park van de stad fietsen: Stanley Park. Het is een groot park dat als een schiereiland aan de stad vast zit. Met prachtige fiets- en wandelpaden en heel veel plekken die het bezoeken waard zijn. Zo kun je naar het Vancouver Aquarium of je maakt een wandeling door één van de mooi aangelegde tuinen in het park zoals de Shakespeare garden of de Stanley Park Rose garden.

Via het Stanley Park Seawall path kun je om het hele park fietsen of wandelen met uitzicht op het water. Het pad kun je slechts in één richting te rijden, waarschijnlijk omdat niet iedere toerist het gewend is om te fietsen. Onderweg kun je zeehonden spotten en kom je gedenktekens met totempalen tegen. Zij verwijzen naar de geschiedenis van de Indianen.

totem

Capilano Suspension Bridge

Vanaf Prospect Point, het uiterste puntje van het park, kun je over de Lions Gate Bridge naar het noorden fietsen naar de ‘Insta famous’ Capilano Supension Bridge. Deze voetbrug hangt boven een kloof van 70 meter hoog en stamt uit 1889. Aan de overkant van de brug is een boomtoppen wandeling met spectaculaire balkons. De Capilano Susupensions Bridge & Park zijn in de zomermaanden behoorlijk druk. Verwacht dus niet dat je alleen op de brug staat in deze periode.

Chillen op Third Beach

Onze tip voor een volgende stop is Third Beach, een heerlijk strand met uitzicht op Burrard Inlet, de waterweg richting Vancouver Island en de Stille Oceaan. Hier komen locals en toeristen voor een picknick, om te relaxen en sporten met op de achtergrond de bergen en grote zeeschepen.

vuurtoren

Naar de foodmarket op Granville Island

Wij sloten de dag af op Granville Island. Dit is een voormalig industrieterrein waar de oude fabrieken zijn omgebouwd tot een overdekte food market. Het food aanbod is zeer divers. Van Japanse seafood tot Mexicaanse Fajita bowls, van de lekkerste veggie gerechten tot lokaal gebrouwen biertjes. Op Granville Island worden ook regelmatig events georganiseerd zoals muziekfestivals, comedynights en exposities. Ook vind je er volop leuke shops vol kunst, design en vintage artikelen.

Genieten van het uitzicht op Grouse Mountain

Heb je na 24 uur nog geen genoeg van Vancouver, dan zijn er genoeg dagtrips die je in de omgeving kunt plannen. Wij gingen naar Grouse Mountain, een berg op 20 minuten rijden ten noorden van de stad. ’s Zomers kun op de top van de berg allerlei sportieve activiteiten doen zoals zip line routes, e-mountainbiking en een mountain ropes adventure waar je via touwladders en lijnen door de toppen van het bos klimt.

Grouse Grind
Je kunt de top bereiken via een gondel of je kiest voor de beruchte Grouse Grind, een trail van bijna 3 kilometer lang maar met ruim 1200 hoogtemeters. De pittige klim via steile paden en traptreden wordt goedgemaakt door het indrukwekkende uitzicht over Vancouver en de baai. ’s Winters is Grouse Mountain een mooie plek om te skiën of  te sneeuwwandelen.

 Meer wereldreizen van Travelvibe?

Wij verblijven meestal in Europa, maar we plaatsen graag verhalen en reistips wereldwijd. Op onze pagina reistips wereldwijd vind je onze reisverhalen uit de rest van de wereld.