Bezoek Royal Armouries Museum in Leeds - Travelvibe

Elke maand selecteren we onze favoriete instagrampost(s) die we plaatsen op Instagram van @travelvibenl. Achter elke Instagramfoto schuilt namelijk een langer verhaal dan het zinnetje en de hasthags die we erbij posten. Dit keer ons bezoek aan het Royal Armouries Museum in Leeds. De foto is gemaakt tijdens een persreis naar Leeds, een upcoming citytrip bestemming. 

8500 armouries ⚔️

Een bericht gedeeld door Travelvibe.nl ? (@travelvibenl) op

Travelvibe citytrip naar Leeds

Begin oktober reisden we voor Travelvibe af naar Leeds. Dit op uitnodiging van Visit Leeds. Tijdens de 3-daagse blogtrip maakten we op allerlei manieren kennis met de stad, maar ook met de regio. We verkenden de talloze shoppingmalls, fijne restaurants, hadden het geluk dat we Light Night Leeds meemaakten, reisden met de watertaxi én we bezochten the Royal Armouries Museum.

Bezoek Royal Armouries Museum in Leeds

We zouden het zelf niet bedacht hebben om naar een wapenmuseum te gaan. Tóch is het een plek die ons enorm heeft verrast. Je ziet hier de nationale collectie (8.500 items!) van wapens en harnassen uit verschillende tijdperken en culturen. Zo leer je meer over ‘de kunst’ van het oorlogvoeren en de jacht. Als je geluk hebt, maak je zelfs een live demonstratie mee van een steekspel.

Olifantenharnas Royal Armouries Leeds - Travelvibe

Royal Armouries highlights

Wij werden rondgeleid door een enthousiaste gids, die ons dé highlights liet zien. Indrukwekkend waren de maquettes van beroemde strijdmomenten, het olifantenharnas, de Japanse vechttenues en de strijdkledij van Engelse koningen, waaronder Henry VIII. Onze gids vertelde zelf regelmatig een harnas te passen om te observeren wat er in vroegere tijden mogelijk was.

Hall of steel, 2.500 wapenstukken in Leeds

Erg fraai is de ‘Hall of Steel’ (zie de instagramfoto), een toren waarvan de wanden volledig versierd zijn met allerlei staalwerken. Dit zijn er 2500 in totaal. Een topplek om foto’s te maken.

Leeds Watertaxi Dock - Travelvibe

Ook naar Royal Armouries Museum in Leeds?

Het Royal Armouries Museum is dagelijks geopend en gratis toegankelijk.

Watertaxi Leeds
Ook leuk: het museum ligt aan de Aire en is dus bereikbaar met de gratis watertaxi van Leeds.

Alvast meer zien van onze citytrip Leeds?

Binnenkort volgt een uitgebreid verslag, maar je vindt onze belevenissen nu al terug in beeld op de Facebookpagina van Travelvibe.

Meer Leeds op Instagram: