Bijzonder Griekenland - Travelvibe

Met tienduizenden kilometers wit strand, duizenden jaren historie, vele eilanden om te ontdekken en heerlijk eten, is het niet vreemd dat een vakantie naar Griekenland weer helemaal in trek is. Ben je klaar met Rhodos of Kreta en zoek je een meer bijzonder Griekenland? Deze vijf Griekse reistips laten ongetwijfeld een onuitwisbare indruk op jou achter… 

1.    Spookstad Palio Pyli op Kos

Zo’n vijf kilometer van het dorp Pyli ligt het bijzondere en oude dorpje Palio Pyli. In de Middeleeuwen werd hier op de berg Dikeos een kasteel gebouwd. Al snel volgde de bouw van verschillende kerken en woningen. Nadat er begin 19e eeuw een uitbraak van cholera plaatsvond, is het dorpje onbewoond gebleven. Wel vind je hier nog een aantal geiten. Steile en smalle bergpaden met gladde stenen leiden je helemaal boven op de heuvel naar de taverne en de burcht. Houd er rekening mee dat de natuur hier de overhand heeft en veel gebouwen ruïnes zijn. Het spookdorp op Kos kun je gratis bezoeken en is vooral halverwege de middag het meest rustig.

Spookstad Palio Pyli op Kos - Travelvibe

2.    De Tempel van Poseidon in Sounio

Liefhebbers van mythologie opgelet: Op de rotsen van Kaap Soenion, die 70 meter boven de Egeïsche Zee uit torent, staat de Tempel van Poseidon. Wanneer je vanaf de kliffen uitkijkt op zee, snap je dat deze plek is uitgekozen om de God van de zee te eren. Deze plek is helemaal magisch rond sunset wanneer de oranjerode zon langs de eeuwenoude zuilen de zee in glijdt. Ben dan je nog niet uitgekeken? Nog geen halve kilometer verderop staat de tempel van Athene.

Tempel van Poseidon - Bijzonder Griekenland

3.    Keri Lighthouse op Zakynthos

Hoewel veel mensen het eiland Zakynthos vooral kennen van het prachtige scheepswrak op het paradijselijke Navagio Beach, is het vooral de vuurtoren op de rotsen bij Keri die imponeert. Het is een hele klim, maar hier geniet je van een prachtig uitzicht over de kliffen en de zee.  Extra verrassend: een oude caravan waar je drankjes en snacks kunt kopen. Ook zit hier een restaurant mét spectaculaire uitzicht, perfect voor een romantisch diner bij zonsondergang.

Vuurtoren op Zakynthos - Bijzonder Griekenland

4.    Melissani Cave op Kefalonia

Waan je in Expeditie Robinson of Pirates of the Caribbean in deze door bossen omringde grot. Het heldere blauwe water zorgt voor een prachtig plaatje tegen de donkere rotsen die het ondergrondse meer omringen. Voor minder dan € 10 kun je een boottocht naar deze bijzondere plek maken. In de zomer is het een toeristische trekpleister, maar het is toch de moeite van het bezoeken waard. Ga je rond het middaguur? Dan valt het zonlicht precies in de grot en begrijp je direct waarom deze grot ook bekend staat als ‘The Cave of the Nymphs’.

Melissani Cave op Kefalonia

5.    Heilige berg op Oros Athos

Een wel heel bijzondere bestemming is het schiereiland Athos. Het schiereiland en de gelijknamige heilige berg heeft een semiautonomie status binnen Griekenland. Hier zijn verschillende kloosters van de Orthodoxe kerk te vinden. Wil je het schiereiland bezoeken? Dan moet je wel heel veel geluk hebben. Per dag worden tien niet-orthodoxe mannen met een pelgrimsvisum uitverkoren, zij krijgen een toegangsvergunning. Vrouwen zijn op Athos helemaal niet toegestaan.

Seaview Griekenland - Travelvibe