Bijzonder Plekje - reistip van Marleen Brekelmans - Travelvibe

Hoe reist de 30 plusser? Kiezen zij – net als wij – veelal voor Europa of kijken ze ook verder over de grenzen. We vragen het aan een 30-plusser die sowieso van reizen houdt en ook nog een goede reistip weggeeft! Dit keer:

Marleen Brekelmans van Bijzonder Plekje

“Reizen is mij met de paplepel ingegoten. Al van kinds af aan waren we veel op vakantie en mijn ouders reisden de hele wereld over. Gevoed door hun verhalen besloot ik voor mijn 30ede wereld gezien te willen hebben. Ik ben een heel eind gekomen 😉 Vanuit mijn werk als Afrika & Midden-Oosten deskundige heb ik op de mooiste plekken ter wereld mogen slapen. Als hobby ben ik op zoek gegaan naar zulke plekjes dichter bij huis en zo is Bijzonder Plekje ontstaan. Inmiddels een bedrijf waar ik fulltime aan werk, veel voor op reis ben en veel energie van krijg. Ik heb voor mezelf de leukste baan van de wereld gecreëerd”.

Reis je liever in Europa of buiten Europa?

“Op dit moment binnen Europa. Ik heb al heel veel van de wereld mogen zien en ben qua verre bestemmingen ‘verzadigd’. Er is dicht bij huis zoveel te zien en nog zoveel te ontdekken dat ik op dit moment liever binnen Europa reis.”

Favoriete stad en/of regio in Nederland?

“Ik hou te veel van reizen om één stad of regio als favoriet aan te kunnen wijzen. Ik ben fan van Friesland om de rust en ruimte, van het Vechtdal om de variatie en van Zuid-Limburg om het gevoel in het buitenland te zijn. In Zeeland geniet ik van de weidsheid en de zee…”

Favoriete land in Europa?

“Ik heb niet een favoriet, omdat ik teveel van variatie geniet. Denemarken en Zweden om het gevoel van hygge, Engeland voor de natuur en de mensen, Italië om het eten, Spanje om de prachtige steden, Portugal om… .”

Favoriete stad in Europa?

“Ik heb geen vaste stad waar ik altijd weer terug ga. Lissabon vond ik geweldig, Valencia leuk, Kopenhagen inspirerend en Malmö verrassend.”

Favoriete land buiten Europa?

“Is een continent ook goed? Afrika! De landen die het meeste indruk op me hebben gemaakt, zijn Jemen en Syrië. Zo bijzonder, zo gastvrij en echt anders dan andere landen. Zeldzaam mooi”

Favoriete stad buiten Europa?

Kaapstad! Westers en toch anders, hip en happening. Aan zee en met een fantastisch achterland. Omringd door woeste natuur. Uitvalsbasis voor safari’s en roadtrips, wijnproeverijen en culinaire verrassingen.”

Bijzonder Plekje - Kaapstad Marleen Brekelmans - Travelvibe

De reistip van Marleen Brekelmans, Bijzonder Plekje:

Kijk eens wat vaker met de ogen van een ‘vreemde’ naar je eigen omgeving.

Wat is je beste reisherinnering?

“Te veel om op te noemen. De individuele reis naar Jemen heeft het meeste indruk op me gemaakt, omdat het er zo anders was. Een winterreis naar Noorwegen heeft me het langste een ontspannen gevoel bezorgd. Een reis voor mijn voormalige werk naar Zuid-Afrika was het meest exclusief en echt een droomreis… Maar ook het backpacken door Zuid-Amerika met een bezoek aan de Galapagos Eilanden was te gek!”

Wat neem jij altijd mee op reis?

“Ik reis altijd met mijn camera (Olympus), telefoon en notitieboekje”

Kies jij voor sneeuw of zon?

“Beiden 🙂 Ik hou van de ontspannen manier van leven in de Zuid-Europese landen. Het buiten leven, het eten, de lange zomeravonden. Maar de magie van een wondere witte wereld wil ik ook niet missen. De stilte, de vrieskou…”

Ga je voor actief of relaxed op vakantie?

“Ik ben geen die-hard outdoor vakantieganger, maar alleen maar aan het strand liggen is ook niet aan mij besteed. Ik hou wel van slow travel, de tijd nemen en met aandacht reizen.”

Reis je vaak over land (hoe doe je dat dan) of kies je liever voor vliegen?

Ik ben dol op autorijden en ga ook graag met de auto op vakantie. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor een paar dagen naar het zonnige zuiden te vliegen en daar een autootje te huren. Mijn reizen beperken zich tegenwoordig tot reizen binnen Europa, waarbij ik roadtrips afwissel met fly-drives.

Wat is jouw 30+ reistip voor de lezers van Travelvibe?

“Kijk eens wat vaker met de ogen van een ‘vreemde’ naar je eigen omgeving. Ons land is zo mooi en er is zo veel te ontdekken, ook dicht bij huis. We zijn er vaak zo aan gewend om alles om ons heen voor lief te nemen, maar kijk eens met een frisse blik en laat je verrassen.”

Heb jij de ultieme reistip voor de 30 plusser?

En… heb jij genoeg te vertellen over jouw eigen reisgedrag? Stuur ons dan even een berichtje! Wie weet sta jij binnenkort ook met jouw verhaal op Travelvibe!