Het lukt ons ternauwernood om op vrijdagavond een tafeltje te reserveren bij BistroBar Berlin. Dat is ook niet zo gek, want sinds de opening ruim twee jaar geleden is deze plek ongelofelijk populair. Wij hebben dan ook veel gehoord over deze hippe hotspot, dus nu we er eindelijk gaan eten zijn onze verwachtingen hooggespannen…

Millenials & een industriële inrichting

Als we de Bistro binnenkomen en om ons heen kijken, zien we vooral hippe millenials. Ondanks het feit dat wij zeker geen hippe millenials zijn, voelen wij ons toch prima thuis in het relaxte sfeertje.

De inrichting van het restaurant doet ons niet direct aan een bistro denken. We spotten hier geen typische bistrostoeltjes met donkerrode velours bekleding en oude houten tafeltjes. De inrichting zouden wij eerder ‘industrieel’ noemen. Enorme lampen, een stoere houten vloer en een bar met zwarte tegels.

Bistrobar Berlin Nijmegen
BistroBar 2300 | travelvibe

Tussengerechtjes

We starten met een frisse halve liter Paulaner uit Zuid-Duitsland. Dan vraagt de ober: “Kent u ons concept?” Nee, dus dat laten we ons graag uitleggen. De kaart bestaat uit een zeer diverse selectie van tussengerechtjes die allemaal 11 euro per stuk kosten. We kunnen kiezen voor drie of vier van deze kleine gerechtjes of we kunnen kiezen voor de specials: een paar fijne stukken vlees of vis.

Wij besluiten elk voor één van de gerechtjes te kiezen. Daarna gaan we als hoofdgerecht voor één van de specials: een Hereford Staartstuk uit Zuid-Amerika met bearnaise saus. Dat delen we met elkaar. Het vlees is lekker op smaak met een knapperig randje. Omdat we het met vier man delen is het zeker niet te veel naar onze smaak. Aanrader!

Als afsluiter kies ik voor een ‘Air in air’ Berliner aardbei. Dat is een mooie friszoete smaakcombinatie. Een andere tafelgenoot kiest voor de ijstaart met peer en calvados, een spectaculair toetje dat wordt geserveerd op een bedje van koud ijs.

Onze hooggespannen verwachtingen worden helemaal waargemaakt: Bistrobar Berlin is een fijne plek voor een leuke avond uit met goed betaalbaar eten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bistrobar Berlin (@bistrobarberlin) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bistrobar Berlin (@bistrobarberlin) op

Inspired by Ron Blaauw

Oh en wisten jullie al dat Thijs van Gastel en Frans Goossens, de oprichters van Bistrobar Berlin achter de schermen samenwerken met top kok Ron Blaauw? Hij sloot een paar jaar geleden zijn sterrenrestaurant om verder te gaan met Ron Gastrobar, een betaalbaar concept waarbij gerechten ongeveer 15 euro kosten. Hij inspireerde Thijs en Frans en fungeert op de achtergrond als adviseur voor hen.

Reserveren?

Boek hier zelf een avondje bij Bistrobar Berlin

Waar vind je Bistrobar Berlin?

Het adres van Bistrobar Berlin is:
Daalseweg 17
6521 GE Nijmegen

Meer locatie-tips voor een borrel of bite?

Check hier de beste plekken om gezellig te borrelen en eten in Arnhem of ontdek hier meer food & drink adresjes van Travelvibe.