reisvoorkeuren 2019

Mooie natuur is de belangrijkste factor bij de keuze voor een vakantiebestemming voor Nederlanders. Dit blijkt uit een groot onderzoek van Booking.com. Het werd uitgevoerd onder 54.000 mensen uit 31 landen waaronder een groot aantal Nederlanders. Travelvibe deelt de leukste weetjes  met je:

Natuur, veiligheid en hygiëne

Booking.com vroeg reizigers over de hele wereld naar de belangrijkste redenen om te kiezen voor een bepaalde bestemming. De meeste reizigers kiezen een bestemming op basis van categorieën als ‘persoonlijke veiligheid’ en ‘hygiëne’. Andere nationaliteiten vinden ‘natuurschoon’ of ‘lekkere lokale gerechten’ belangrijker.

Dit zijn de 5 belangrijkste factoren waar Nederlandse reizigers rekening mee houden bij het kiezen van een bestemming:
1. Prachtige natuur
2. Persoonlijke veiligheid
3. Hygiëne
4. Lekkere lokale gerechten/keuken
5. Interessante, vriendelijke mensen

Opvallend is dat waar voor veel nationaliteiten betrouwbaar weer een belangrijke factor is voor de keuze, deze bij Nederlanders niet in de top 5 staat.

Nederlanders gaan op reis om te ontspannen

Gevraagd naar de belangrijkste reden om op reis te gaan, antwoorden de meeste Nederlanders dat ze op reis gaan om te ontspannen. Hierin verschillen we niet veel van de rest van de wereldbevolking. Dit zijn de belangrijkste redenen voor Nederlanders om op reis te gaan:

1. Mijzelf tijd gunnen te ontspannen
2. Vrij zijn te doen wat ik wil
3. Tijd nemen om mentaal tot rust te komen
4. De stress van thuis achterlaten
5. Zoveel mogelijk zien

Favoriete vakantiebestemming van de Nederlander: Nederland

Booking.com keek ook naar de favoriete landen van reizigers over de hele wereld, waaronder die van Nederlanders. Voor Nederlanders is ons eigen landje favoriet. Ook buurlanden als België en Duitsland staan ook hoog in de top 10 van favoriete landen van Nederlanders. Opvallend is ook de tiende plek voor Slovenië, een opkomende bestemming in Europa.

Dit waren de 10 populairste landen voor Nederlandse reizigers in 2018:

  1. Nederland
  2. Luxemburg
  3. België
  4. Sri Lanka
  5. Indonesië
  6. Duitsland
  7. Oostenrijk
  8. Marokko
  9. Vietnam
  10. Slovenië

Laura en Yvon, oprichters van Travelvibe: “Zes van de tien populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders liggen in Europa. Niet zo gek natuurlijk omdat deze landen makkelijker te bereiken zijn, maar het laat ook zien dat Europa veel bieden heeft aan de Nederlandse reiziger; iets waar wij al jaren van overtuigd zijn.”

Reisvoorkeuren Nederland

Over het onderzoek

Dit onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Booking.com onder 53.492 respondenten in 31 markten. Om deel te nemen aan deze enquête moesten respondenten minimaal 18 jaar oud zijn, in de afgelopen 12 maanden minimaal 1 keer gereisd hebben en zelf de beslissingen over hun reis hebben genomen of daarbij hebben geholpen.

Meer reistrends

Travelvibe informeert je graag over de laatste reistrends: