Wij zijn gek op bijzondere slaapadresjes. Vraag je ons naar écht Bucket list hotels in Europa? Dan komen wij al snel op onderstaand lijstje uit. Hartje stad, of middenin de natuur? We zien in alle vijf wel wat…

IJsland – 5 miljoen sterren hotel

Slapen onder de sterren en een dansend noorderlicht? Dat klink toch als een droom? Om deze droom werkelijkheid te laten zijn, kun je in IJsland slapen bij Buubble. Hier vind je 5 Bubble-accommodaties, hartje IJslandse natuur. In de bubble vind je een bed en verwarming en vlakbij een ‘service house’ met keuken, toilet en badkamer. Optioneel kun je een Golden Circle arrangement boeken en IJsland leren kennen met 5 bijzondere ‘once in a lifetime experiences’; ontdek geisers, watervallen, Nationale Parken, the secret Lagoon en een bijzonder diner. Een overnachting boek je vanaf € 217. “Lay in the bed. Turn off the lamp and start counting” 

Frankrijk – Cave of the diamonds

Om te vieren dat de grot van La Cocalière, in 2017 50 jaar was opengesteld voor publiek, is er destijds een heuse hotelkamer ingericht. Het was zo’n groot succes dat de hotelkamer nog steeds te boeken is. De grot behoort tot één van de mooisten van Frankrijk. Dankzij haar stalactieten, stalagmieten én kaliumkristallen heeft de grot als bijnaam ‘Cave of the Diamonds’. In één van de grote grotkamers is een transparante piramide geplaatst. Hier tref je een hotelkamer van 25 m² met alle benodigde voorzieningen.

Nacht slapen in een grot in Frankrijk - Travelvibe

Zweden – Spiegelende boomhut

De Mirrorcube in het Zweedse Haras is een spannende verrassing tussen de bomen. De spiegelende wanden camoufleren én spiegelen in de omgeving. Binnen heb je een prachtig uitzicht. De boomhut telt 4x4x4 meter en is rond de boomstam opgebouwd uit spiegelende muren. De hut heeft een tweepersoonsbed, toilet, zithoek en een dakterras. De douche en de sauna zijn apart gelegen. Een nachtje in de kubus kost je € 520. The Treehotel heeft overigens meer leuke boomhutten, o.a. een ufo, een cabin en een bird’s nest.

Amsterdam – Iconisch oriëntatiepunt

Het Crane Hotel Faralda is een hotel in een oude kraan aan de oever van het IJ, direct tegenover het centrum van Amsterdam. Hier vind je drie design suites, een panorama lounge én een zwembad op 50 meter hoogte. De kraan draait nog steeds in de wind, waardoor je steeds een andere blik op de stad hebt. Elke suite heeft een prachtig uitzicht, maar eigen identiteit. Kies voor Free Spirit, Secret of Mystique en slaap in een van de favoriete kamers van artiesten en beroemdheden. Suites zijn te boeken vanaf € 435, excl ontbijt.

Parijs – Dobberen op de Seine

Hotel OFF is het eerste drijvende hotel in Parijs, vlakbij station Austerlitz. De catamaran heeft een loungebar én een dompelbad. De kamers en suites aan boord zijn modern ingericht en uitgerust met allerlei voorzieningen. De ligging van OFF kan niet beter; ín de rivier de Seine met alle metro-verbindingen in de buurt om de stad te gaan ontdekken. Kamers zijn verkrijgbaar vanaf € 160.

Off Hotel Paris Seine - Travelvibe