Citytrip Luxemburg Stad | Travelvibe

Marcel Korbee van houdt van fotografie en reizen. Op zijn blog  YourTravelGuideOnline deelt hij zijn verhalen, foto’s, tips & inspiratie. Hij maakte eind vorig jaar een citytrip naar Luxemburg Stad. Voor Travelvibe schreef hij een blog met de 6x hotspots van Luxemburg Stad:

YourTravelGuideOnline

De hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg is Luxemburg Stad, of zoals op alle borden in de stad staat Luxembourg. De relatief kleine stad is verrassend leuk voor ‘n citytripje. Een pittoresk centrum, diverse musea én het heeft het mooiste balkon van Europa met een prachtig uitzicht op de oude vestingstad Grund. En op nog geen half uur rijden van de stad vind je er het Müllerthal. Hier kun je diverse wandelingen maken door de prachtige natuur van Luxemburg. 

1. Bezoekje aan de Cathedrale Notre Dame

Van buiten oogt de Cathedrale Notre Dame niet erg indrukwekkend, maar schijn bedriegt. Het is een verrassend grote én mooie kathedraal met prachtige plafonds, schitterende glas-in-loodramen, een imposant orgel en een mooi altaar. De kathedraal staat midden in het centrum van Luxemburg Stad.

athedrale Notre Dame Travelvibe
Interieur Cathedrale Notre Dame | Citytrip Luxemburg Stad | Travelvibe

2. Geniet van het uitzicht vanuit de Oberstadt

Luxemburg Stad is in verschillende niveaus opgedeeld. Vanuit de Oberstadt heb je een prachtig uitzicht op de historische wijk Grund. In het sfeervolle Grund vind je veel middeleeuwse huizen en knusse restaurantjes. De wijk ligt ten opzichte van de Oberstadt tientallen meters lager waardoor de uitzichten prachtig zijn. Er zijn verschillende wegen en trappen die naar Grund lopen, maar er is ook een lift waarmee je binnen een minuut beneden bent.

Uitzicht vanaf Oberstadt op Grund | Travelvibe

3. de Kazematten

De Kazematten is een ondergrondse vestinggordel uit 1644. Het gangenstelsel diende destijds als schuilplaats en bood beschutting aan tienduizenden soldaten, maar ook aan bakkerijen en slagerijen. Van de oorspronkelijke vestingmuur is nog slechts 17 km over. Vanuit de Kazematten heb je een prachtig uitzicht over Luxemburg Stad. Sinds 1944 staan de Kazematten op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Casemates du Bock Travelvibe

 4. Maak een wandeling over Chemin de la Corniche

Als je in Luxemburg Stad bent mag een wandeling over Chemin de la Corniche niet ontbreken. Deze wandelpromenade staat bekend als het mooiste balkon van Europa. Wandelend over deze promenade heb je een spectaculair uitzicht op de diepe dalen en historische monumenten van Luxemburg, echt prachtig!

Uitzicht vanaf Casemates du Bock Travelvibe

5. Moderne architectuur spotten in Dommeldange

Luxemburg Stad is een stad waar je buiten alle historisch gebouwen die in Grund te vinden zijn ook terecht kunt voor moderne architectuur. In de wijk Dommeldange staan de meest futuristische huizen. Must see!

Architectuur Dommelange | citytrip Luxemburg | Travelvibe

6. Geniet van de natuur in het nabijgelegen Müllerthal

Het Müllerthal is een prachtig natuurgebied waar je naar hartelust kunt wandelen. Het gebied wordt gekenmerkt door grote en grillig gevormde rotsen, bossen met klimplanten en mossen en smalle paden. De meest bekende waterval in het gebied is de Schiessentümpel. In het Müllerthal zijn vele wandelroutes uitgezet die makkelijk te volgen zijn.

Schiessentümpel Travelvibe
Mülleerthal Travelvibe

Marcel Korbee van YourTravelGuideOnline

De veelzijdigheid van Luxemburg Stad heeft mij aangenaam verrast. De hoofdstad van Luxemburg is dé perfecte bestemming voor het combineren van stad en natuur. Aan twee volle dagen in de stad heb je genoeg, dan kun je veel van het Groothertogdom zien. Want zo ‘Groot is het hertogdom niet :-).

Hoe kom je er?

Luxemburg Stad is makkelijk te bereiken met de auto.  De stad ligt op vier uur rijden van Utrecht, ideaal als je niet te ver wilt rijden voor een stedentrip

Meer citytrips dichtbij?

Wat dacht je van een citytripje naar Brussel of Brugge.