Citytrip Nantes weekendtip Frankrijk

Staat de westkust van Frankrijk deze zomer op jouw planning of zoek je nog een verrassende Franse stedentrip in de zomermaanden? Wat dacht je van een citytrip Nantes? Vooral van 1 juli tot 27 augustus is Nantes een absolute aanrader. Dan vindt het kunstfestival ‘Voyage à Nantes’ plaats. Bezoekers aan de stad worden met de befaamde ‘ligne verte’  langs interessante (tijdelijke of vaste) kunstwerken in de stad geleid. En… dit jaar zijn het er meer dan ooit! Nantes-Tourisme vertelt ons welke highlights we deze zomer niet mogen missen: 

April – september: Smakelijke initiatieven

Van 26 april tot 30 september opent ‘La Cantine du Voyage’ haar deuren in de stad. Dit tijdelijke restaurant heeft een leuk extraatje; een eigen moestuin hartje stad.

La Cantine du Voyage - Nantes

Insider tip: Zoek je nog een ander fijn eetadres? Check dan even de website ‘Les Tables de Nantes‘. Hier vind je allerlei tips naar restaurantjes waar de jonge chefs van de stad werken met lokale en regionale producten.

Eind juni: opening Musée d’Arts

Na vier jaar verbouwing opent eind juni het Musée d’Arts. Er is 2.000 m2 expositieruimte bijgebouwd om zoveel mogelijk van de 10.000 werken te kunnen tonen, waaronder tientallen echte meesterwerken van onder meer Courbet, Picasso, Ingres, Chagall en meer…

Musee d'Arts Nantes

Juli & augustus: Le Voyage à Nantes

Serpent d' Ocean - Kunst in Nantes

Nantes bruist op haar best van 1 juli tot 27 augustus. Dan vindt het unieke festival Le Voyage à Nantes plaats. In de hele stad draait het om moderne kunst, design, goed eten en muziek. Letterlijke leidraad is ‘la ligne verte’. Dit is de makkelijk te volgen wandelroute die je in veertig etappes langs een groot aantal kunstwerken leidt. De meeste kunstwerken zijn tijdelijk, maar elk jaar krijgt ook een aantal werken een vaste verblijfsvergunning in de stad. Zo hebben sinds 2012 al 21 kunstwerken een vaste plaats gekregen en dat maakt de stad ook interessant buiten het festivalseizoen.
Insider tip: Let ook eens op de uithangborden van winkels. Deze worden door artiesten verrassend onder handen genomen. Leuk detail! 

Ping Pong Park Le Voyage a Nantes
On va marcher sur la lune _ Nantes

Juli: 10 jaar Les Machines de l’île

Al 10 jaar lang wandelt een immense mechanische olifant – waarin en waarop je kunt meerijden – door Nantes. Om het jubileum te vieren worden extra concerten en evenementen in de oude scheepsloodsen (de zogenaamde ‘nefs’) op het eiland in de Loire gehouden. De echte verjaardag is op 1 juli en die dag zal dan extra bijzonder en verrassend zijn voor de bezoekers. Deze blikvanger wordt inmiddels vergezeld door meer werken van Les Machines de l’île; een gigantische spin en de Carrousel van de Zeewereld.

Le voyage a Nantes - Les machines de l'ile

Mei – september: Het Bretonse landschap in de spotlight

In 2017 wordt extra aandacht gevestigd op het Bretonse landschap. Dit aan de hand van een 8-daagse route van Nantes via Rennes en Saint-Malo naar Mont Saint-Michel. Maar liefst veertig etappes laten zien hoe dynamisch dit historische stuk Frankrijk is.

Chateau des ducs - Bretagne

Extra tip: nieuw station, designed by Rudy Ricciotti

Nantes krijgt een nieuw station en daarmee een nieuwe bezienswaardigheid! Het station is een ontwerp van Rudy Ricciotti. Deze Italiaanse architect is bekend van onder meer het MuCEM in Marseille en het modemuseum in Milaan. Het station wordt in 2019 geopend.

oeuvre du parcours Estuaire - voyage de nantes

Tips & foto’s: Le Voyage à Nantes

Kunst in Nantes - citytrip Nantes

Citytrip Nantes voor Travelvibe

Travelvibe bezoekt Nantes in mei 2017.
Heb je vragen, tips of ideeën? Laat het ons weten!

Meer info over Nantes? 
Nantes Tourisme
Le Voyage a Nantes