citytrip-reistrends

Gaan we voor klassieke citytripbestemmingen als Londen en Barcelona in 2017? Of wordt de inspiratie die een stad biedt belangrijker dan de grootte of het aantal toeristische attracties?  Met hulp van TravelBird en Expedia gingen wij voor je op zoek naar de citytrip reistrends voor 2017.

Allereerst kijken we naar TravelBird. Deze online reisorganisatie maakte een ranking van de meest inspirerende steden ter wereld. Als reizigers de inspiratie die ze op doen in een stad belangrijker gaan vinden, zouden dit wat ons betreft zomaar eens de trending citytrips van 2017 kunnen worden.

Top 10 meest inspirerende steden ter wereld

Op basis van hun ranking zijn dit de meest inspirerende steden ter wereld:

1. Miami
2. Brugge
3. San Francisco
4. Bristol
5. Reykjavik
6. Santiago de Compostella
7. Salzburg
8. Zurich
9. Heidelberg
10. Florence

Inspiratie en geïnspireerd worden is voor reizigers nu topprioriteit bij de zoektocht naar hun perfecte citytrip” Symen Jansma, CEO van online reisspecialist TravelBird.

strand-miami-travelvibe
Foto: Miami (Florida)

Hoe maakte TravelBird deze ranglijst?

TravelBird rankte 85 steden op creativiteit en innovatie. Daar voegden ze opmerkelijke bestemmingen aan toe. Daarna berekenden ze voor elke stad een score voor hun inspiratie ranglijst. Deze is gebaseerd op het aantal instituten voor podiumkunst, kunstacademies, galerieën, musea, muziekproducties en de aanwezigheid van de filmindustrie en start-ups in een stad. Daarnaast rangschikten ze elke locatie op basis van het aantal zoekopdrachten naar romantiek gerelateerde zoekwoorden bijvoorbeeld voor romantische locaties of diners. De cijfers representeren elk criterium per 100.000 inwoners. Zo kregen kleinere steden een gelijke kans.

De volledige lijst bekijken?

Check dan hier ranglijst van de meest inspirerende steden van 2016.

Opkomende citytrip bestemmingen voor 2017?

Als we puur kijken naar boekingcijfers zien we, dankzij Expedia, ook dat minder grote steden vaker worden geboekt. Dit zijn de top drie snelst groeiende citytrip-bestemmingen bij Expedia, één van ‘s werelds grootste online reisspecialisten:
1. Milaan (groei 155%)
2. Budapest (groei 110 %)
3. Valencia (groei 60 %)

Winkelcentrum Milaan | Travelvibe
Foto: Centrum Milaan

Citytrip in eigen land steeds populairder

Expedia meldt ons ook dat een citytripje in ons eigen land ook steeds populairder wordt. Het aantal tripjes in eigen land is met 50 procent gegroeid in de afgelopen drie maanden.

2017 wordt het jaar van de middelgrote (Europese) stad

“Als we de onderzoeken bekijken van grote online reisspecialisten kunnen we maar één conclusie trekken: er is steeds meer belangstelling voor steden die innovatief & inspirerend zijn, maar minder bekend bij het grote publiek. De meeste 30 plussers hebben de grootste Europese steden wel gezien. Ze gaan nu dus op zoek naar steden die hen op een andere manier inspireren met onbekende musea, bijzondere wijken of interessante inwoners. Goedkope airlines vliegen ook op steeds meer op dit soort citytrip-bestemmingen. Dit zal ook bijdragen aan de stijgende populariteit van deze steden. Ook op onze eigen website doen ‘kleinere steden’ het goed. Daar zien we dat blogs over middelgrote steden als Valencia en Malaga veel gelezen worden. Als het om citytrips gaat, wordt 2017 wat ons betreft dus het jaar van de middelgrote (Europese)stad.”

Citytrips van Travelvibe?

Wil je meer lezen over de stedentrips die Travelvibe maakt? We reisden in het afgelopen jaar onder meer naar Brussel, Malaga en Valencia.