colombia reizen (El Penol)

Op Travelvibe lees je vooral blogs over bestemmingen in Nederland en Europa. Toch komen we soms in contact met reizigers die zulke mooie wereldbestemmingen bezoeken waar we zó enthousiast van worden dat we je er toch graag meer over vertellen. Neem Corinne Vloet een fervent avonturier die al jaren elke winter een maandje of 4 gaat backpacken naar verre bestemmingen samen met haar geliefde. Hun ervaringen en tips delen ze op Hip on Trip. Met Travelvibe delen ze 10 tips om Columbia te ontdekken, één van hun favoriete landen en in 2019 de locatie van ‘Wie is de Mol’!:

orinne en Rob - Hip on Trip | Travelvibe-

1. Bezoek Bogotá

Wil jij naar Colombia reizen? De Colombiaanse hoofdstad zal je aangenaam verrassen! Blijf een paar dagen hangen, struin door de straatjes van de hippe wijk La Candaleria, bewonder de koloniale panden rond Plaza Bolivar en bezoek een van de interessante musea, zoals Museo del Oro.

Bogota (foto 1)| Travelvibe

2. Maak een wandeling door de valle de Cocorá & Salento

Wandel tussen ’s werelds hoogste waxpalmen in Valle de Cocora. Ze kunnen tot wel 60 meter hoog worden. Vanuit het kleurrijke dorpje Salento kun je trekkings of paardentochten organiseren in dit bijzondere natuurgebied.

3. Ontdek de historie in de bergen rond San Agustin

Wil je de historie induiken tijdens je Colombia reizen? Ontdek dan het zuiden van Colombia. In de bergen rond San Agustin vind je eeuwenoude graftombes, daterend uit 50 – 400 na Christus. Te paard of met een 4×4 kun je de spectaculaire omgeving verkennen, op zoek naar hoge watervallen, diepe kloven en verborgen ruïnes.

Omgeving San Agustin (foto 5) | Travelvibe

4. Bewonder de muurschilderingen in Cartagena

Cartagena ademt één en al sfeer uit. Je kunt er echt dagen door de gezellige straten slenteren en op zoek gaan naar de meest creatieve muurschilderingen. Op de achtergrond hoor je overal wel een Colombiaans muziekje, waardoor je constant met een smile op je gezicht loopt. Heel relaxte vibe hier, die ervoor zorgt, dat je niet meer weg wilt.

Cartagena

5. Bezoek de stranden van Tayrona National Park

De stranden van Tayrona zijn werkelijk prachtig. Wandel door het dichte woud, spot wildlife in de boomtoppen en ga op zoek naar de meest idylische baaitjes. Dit stukje natuur is nog altijd in handen van inheemse volkeren, die diep in de jungle wonen. Je mag in het park overnachten. Kun je het je voorstellen? Wakker worden met de junglegeluiden en meteen een frisse duik nemen in die turquoise zee?

Tayrona

6. Bezoek de witte huisjes van Villa de Leyva

Het witte dorp Villa de Leyva ligt op zo’n 2100 meter hoogte, waardoor het er altijd lekker fris is. Straatjes van kasseien, uitsluitend witte huisjes, het mooie centraal gelegen plein, waar de lokale bevolking ’s avonds samenkomt. En dan die bergachtige omgeving. Villa de Leyva is echt een pareltje.

Villa de Leyva (foto 9)| Travelvibe

7. Staar naar sterren in de Tatacoa Desert

Dit is dé plek om de meest spectaculaire sterrenhemel te zien. In de Tatacoa Desert heb je namelijk geen lichtvervuiling. Het is een bijzonder omgeving, een soort micro klimaat, die ervoor zorgt dat de grond hier gortdroog en knalrood is. Het vergt wat moeite om er te komen, maar dan heb je ook een knap stukje natuur.

Tatacoa Desert (foto 10) | Travelvibe

8. Bezoek de rots van El Penol & Guatapé

Op een paar uurtjes reizen van de stad Medellin ligt plots een enorme rots in het landschap. Heel apart. Vanaf de top heb je een waanzinnige view over de waterrijke omgeving. Combineer dit uitstapje met het kleurrijkste dorpje van Colombia, Guatapé.

Piedra El Penol (foto 11)Travelivbe | Travelvibe

9. Neem de kabelbaan in Medellin

Er is zoveel te doen in deze miljoenenstad. Met 2,5 miljoen inwoners verwacht je hectiek, maar niets is minder waar. Op de een of andere manier is het een heel relaxte stad. Met de Cable Car kun je naar de top van de hoogste berg, zodat je een geweldig uitzicht hebt over de city. Ga zeker ook eens mee met de gratis wandeltour, zodat je meer komt te weten over de geschiedenis van Medellin. ’s Avonds kun je gezellig een drankje doen in de bruisende wijk El Poblado.

Medellin

10. Geniet van de vriendelijke bevolking

Tel bij al deze highlights nog eens een supervriendelijke bevolking op en je hebt de ideale reisbestemming te pakken. De locals zullen je met open armen ontvangen en je welkom laten voelen in het mooie Colombia. Wedden, dat dit een van je favoriete reizen wordt?

Lokale bevolking Colombia (14)| Travelvibe

–  Wat is de beste reistijd voor Colombia? –

Wil je naar Colombia reizen? Je kunt het land eigenlijk gedurende het hele jaar goed bezoeken. Toch wordt vaak gezegd dat je in de periode tussen december en maart of in juli en augustus er het beste heen kunt reizen. Dan heb je de meeste kans op mooi weer.

–  Is Colombia veilig? –

Colombia heeft een niet al te best imago als het gaat om veilig reizen. Toch kun je  het grootste deel van het land gewoon bezoeken. Vermijd de grensgebieden met Venezuela, luister naar de lokale bevolking en gebruik je gezonde verstand. De situatie kan natuurlijk altijd wijzigen, dus check voordat je vertrekt het reisadvies op Nederland wereldwijd

Andere wereldbestemmingen?

Ga jij het liefst naar verre bestemmingen? Check dan onze pagina met reistips wereldwijd