Column Mannen vs vrouwen op vakantie Travelvibe-Vaders op reis-Vakantiekeuzestress

Edwin & Roger (Vaders op Reis) en Yvon & Laura (Travelvibe) schrijven met elkaar over vakantiebeleving en reiservaringen.

Column 1: Travelvibe-Vaders op reis - Vakantiekeuzestress

De Mannen vs de Vrouwen

Ok, er is nu eenmaal een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. En dat geldt natuurlijk helemaal wanneer het gaat om reizen. Niet alleen de beleving van de trip is anders, ook het traject naar de reis toe leidt een geheel eigen weg in een mannen- en een vrouwenbrein. Het soort reis maakt daarbij geen verschil; Struggles liggen altijd op de loer.
Voor Vaders op Reis (de mannen) en Travelvibe (de vrouwen) aanleiding genoeg om digitaal met elkaar in gesprek te gaan. Samen bespreken zij allerlei onderwerpen die met reizen te maken hebben. Dit keer: Vakantiekeuzestress.

Hola Vaders!

Het nieuwe jaar is in volle gang, de Vakantiebeurs is al lang achter de rug en de lente in aantocht… Blik vooruit op de komende wintersport én vooral op de zomervakantie. Wij weten niet hoe dat bij jullie gaat, maar de vakantie is hier thuis toch een beetje ons ‘pakkie aan’. Heel subtiel laten we zo in november af en toe eens het woordje ‘strand’, ‘warmte’ of een ‘Ach, ik zag vandaag nog een leuk vakantiehuisje op internet’ vallen… Gevolgd door een ‘Spanje’, ‘Italië’ en ‘weg uit Nederland’ om het vervolgens weer over hele saaie alledaagse dingen te hebben…

Het is natuurlijk niet zo dat we op dat moment de koffers willen pakken voor een winterse zonvakantie. Deze subtiliteiten zijn echt al meer gericht op de zomermaanden (inderdaad, we denken dan ineens wél zo’n negen maanden vooruit). Tegen de kerst begint het namelijk écht te kriebelen. Sterker nog, we ervaren al een beetje onrust. Eigenlijk willen we vóór de Vakantiebeurs weten waar we aan toe zijn en de boekingspapieren in onze mail hebben. Kunnen we namelijk op de beurs nog even wat bevestiging van onze keuze krijgen.

Wij zijn allebei niet zo van zogenaamde ‘herhaalvakanties’, maar over de landen en zelfs regio’s hoeven we echt niet heel lang na te denken. De noordelijke kusten van de Middellandse Zee staan bij ons beiden vrij steady op het lijstje. Yvon koerst via Zwitserland richting Toscane en combineert dit met een Mediterraan strand of eiland. Laura vliegt het liefst linea-recta naar Sardinië.

Klinkt eenvoudig, maar dan zijn we er natuurlijk nog lang niet. De accommodatie is de grootste uitdaging. Tent? No way! Een huisje of appartement? Yes please! Maar dan wel met wifi, airco, zwembad, voldoende slaapkamers, ruime badkamer, geen groot park en vooral niet al te afgelegen van strand of stad. Hét ideale huisje is dus nogal lastig te vinden. Wij zitten daarvoor úren en avonden op internet en zoeken naar die ene unieke en perfecte plek. We plaatsen een boeking die nog te annuleren is en doen dit bij twijfel gerust een aantal keer. Tegen de lente vallen er weer wat opties weg en als de betalingsdeadline nadert, houden we uiteindelijk (na héél lang twijfelen en keuzes maken) één enkele boeking over.

Maar, jullie raden het al…, ook dan laten we het niet los. We zijn pas rustig als we op de bestemming zijn en aan ieders wensen is voldaan. Pas dan zitten ook wij relaxed op ons terras, schenken een wijntje in mét vrij uitzicht op de omgeving, hebben perfecte wifi-ontvangst, voor de kinderen is er voldoende slaapplek, verderop een zwembad en binnen is een airco braaf aan het werk. Cheers…

Hoe loopt dit traject nu eigenlijk bij jullie?

Ciao, ciao, Yvon & Laura

Vaders op Reis

Edwin en Roger vormen samen de Vaders op Reis. Zij beschrijven met een gezonde dosis humor vakanties en reizen waarin ze zelf of hun gezinnen het lijdend voorwerp zijn. Kamperen, fietsen, wandelen, glamping, wintersport, citytrip en outdoor, elk onderwerp wordt met enthousiasme beschreven door de mannen.

Reiscolumns: Vaders op reis Roger en Edwin - Travelvibe

Travelvibe

Yvon en Laura hebben Travelvibe opgericht als hét reisblog voor 30 plussers. Naast het managen van werk en gezin, maken zij graag zoveel mogelijk trips in vooral Europa en Nederland. Op Travelvibe vind je (h)eerlijke reisverslagen, reistips en travel-lifestyle.

Samenwerken Travelvibe reisblog voor 30 plussers Nederland - Travelvibe Laura en Yvon

Herken jij je in dit stukje Vakantiekeuzestress? Laat het ons weten!