Column Vakantiestress Travelvibe Vaders op Reis

Edwin & Roger (Vaders op Reis) en Yvon & Laura (Travelvibe) schrijven met elkaar over vakantiebeleving en reiservaringen.

Vakantiestress Column Travelvibe en Vaders op Reis

Vakantiestress?

De Mannen vs de Vrouwen

Ok, er is nu eenmaal een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. En dat geldt natuurlijk helemaal wanneer het gaat om reizen. Niet alleen de beleving van de trip is anders, ook het traject naar de reis toe leidt een geheel eigen weg in een mannen- en een vrouwenbrein. Het soort reis maakt daarbij geen verschil; Struggles liggen altijd op de loer.
Voor Vaders op Reis (de mannen) en Travelvibe (de vrouwen) aanleiding genoeg om digitaal met elkaar in gesprek te gaan. Samen bespreken zij allerlei onderwerpen die met reizen te maken hebben. Dit keer: Vakantiestress.

Hallo Vaders op Reis,

Wij zagen onlangs hele stoere stappers in Engelse moddergronden en vrijwel tegelijkertijd een andere vader ‘Le Mur Suisse’ in Champéry trotseren… Niet gek dat wij al snel denken ‘Die Vaders zijn zeker nergens bang voor, dat zijn vast van die onbezorgde types’. Bij ons thuis lijken onze mannen al net zo onbezorgd. Ook onze mannen wimpelen een lichte nervositeit van ons al snel weg met zinnen als ‘doe even relaxed zeg’ of ‘het komt allemaal goed…’

Maar toch knaagt toch iets te vaak dat onrustige. Tsja… Reizen ís fantastisch, maar echt niet altijd even chill voor ons vrouwen. Het begint al bij vertrek. Paspoorten, telefoon, creditcard, rijbewijs… check. Drie minuten later nog eens en binnen het eerste half uur herhaalt zich dit meerder malen. Hardop zeggend dat alles te koop is, maar hoe irritant is het om meteen op jacht te moeten naar bijvoorbeeld lenzenvloeistof of anti-muggenmelk…? Eenmaal op de bestemming en na de geruststelling dat de accommodatie aan alle voorgeschetste, zorgvuldig uitgezochte plaatjes voldoet, kan het relaxen beginnen. Nou ja… relaxen?

Wij doén dus alsof we dus aan het relaxen zijn. Terwijl we jullie al Linda-lezend achter onze grote zonnebrillen vriendelijk toewuiven op het strand bijvoorbeeld. Jullie spelen stoere spelletjes met onze kinderen á la: ‘wie de hoogste rots van het strand kan beklimmen’ of ‘wie het snelst naar dat kleine eilandje in zee kan zwemmen’. Jullie onbezorgde geesten hebben dan waarschijnlijk een perfecte dag. Geen wolkje aan de lucht, letterlijk en figuurlijk.

Wij daarentegen bedenken vanachter onze zonnebrillen de meest afschuwelijke horror scenario’s. Deze variëren van enorme schaafwonden op kinderelleboogjes tot afbrekende enkeltjes bij een sprong naar een volgende rots. Dan hebben we het nog niet eens gehad over kwallen of de plots opdoemende gevaarlijke koude onderstromen. Hierdoor verkrampt ieder kind toch spontaan in het water met alle nare zinkende gevolgen van dien?

Vaders op Reis, we geven het maar eerlijk toe, op dat soort momenten zijn we gewoon nogal jaloers op mannen. Jullie staan daar maar gewoon zo relaxed te doen.

Alsof het niet je eigen kroost is dat daar slechts gekleed in een zwembroek en waterschoenen op een rots drie meter boven het water balanceert. Dat relaxte vakantiegevoel dat jullie dan al helemaal te pakken hebben: DAT WILLEN WIJ OOK!

Dus beste vaders, onze vraag aan jullie deze keer is een meer dan ooit een schreeuw om hulp. Geef ons tips hoe wij ook zo kunnen worden. Hoe flikkeren wij ook net als jullie gewoon maar wat in een koffer? Hoe blijven wij ook lekker chill als er een kind op het randje van de afgrond balanceert. Geef ons jullie tips ALS-JE-BLIEFT!

We mailen jullie binnenkort weer,

Groetjes Yvon & Laura

Het antwoord van Vaders op Reis: 

Column Vaders op Reis - Travelvibe Vakantieangst

Lees ook de vorige columns van Travelvibe en Vaders op reis:

Autoreis Europa Column Travelvibe

Autovakantie Europa

Vaders op Reis

Edwin en Roger vormen samen de Vaders op Reis. Zij beschrijven met een gezonde dosis humor vakanties en reizen waarin ze zelf of hun gezinnen het lijdend voorwerp zijn. Kamperen, fietsen, wandelen, glamping, wintersport, citytrip en outdoor, elk onderwerp wordt met enthousiasme beschreven door de mannen.

Reiscolumns: Vaders op reis Roger en Edwin - Travelvibe

Herken jij je in dit stukje Vakantiestress? Laat het ons weten!