Matterhorn Dag van de bergen- Travelvibe

Het is vandaag 11 december: Internationale Dag van de Bergen. Een dag die tien jaar geleden in het leven werd geroepen om aandacht te vragen voor de belangrijke rol die bergen spelen in een duurzame toekomst van de wereld. Wat ons betreft mag het elke dag ‘Dag van de Bergen’ zijn. In de bergen voelen wij ons geweldig, onder de indruk, blij en gezond. Reden te meer om voor Travelvibe wat vragen te beantwoorden over onze eigen avonturen in de bergen.

Wat doe je graag in de bergen in de winter?

Stoeltjeslift Dag van de bergen - Travelvibe

Yvon: Ik hou inmiddels van skiën, maar dat heeft wel een tijdje geduurd. Meer dan eens heb ik een ski weggegooid, roepend dat ik dat laatste stuk naar de lift wel zou lopen en daarbij ook dat ik dit noooooit, maar dan ook echt nooit meer ging doen :-). Ik heb het pas rond mijn dertigste geleerd dus te laat om er nog megagoed in te worden, maar inmiddels kan ik ervan genieten en van de prachtige uitzichten, de hele dag buiten zijn, apfelstrudel en kaasfondue. Met een van mijn zoontjes op een slee of rubberband heb ik ook vaak mega veel lol.

skien bergen Dag van de bergen- travelvibe

Laura: Wintersporten en dan ga ik voor het skiën! Maar… niet in de meest actieve vorm hoor. De zonnige terrasjes op de piste, het uitzicht vanuit de stoeltjeslift en de gezelligheid bij de après-ski, dragen evenveel bij aan mijn wintersportplezier. In mijn kinderjaren heb ik veel geskied met mijn ouders en in mijn tienerjaren ging ik met vrienden met de bus. De jaren erna kwam het er wat minder van. Sinds een paar jaar kies ik met vriendin J. uit het aanbod van Mini-Ski Vakanties. Mijn dochter vraagt er inmiddels ook naar, dus wie weet staan we over een paar jaar gezellig met het gezin op de piste 🙂

Wat doe je graag in de bergen in de zomer?

Dag van de Bergen - Italiaanse alpen - Travelvibe

Yvon: Hiking vind ik geweldig. Het liefst maak ik lange dagtochten van een uurtje of zes gewapend met een rugzak met daarin altijd een snickers, een camera en een drinkfles. Met ons gezin gaan we in de zomer ook vaak naar de bergen. Dan wandelen ook maar vaak korter en regelmatig kiezen we ervoor een kabelbaan naar boven te nemen en dan naar beneden te lopen. Ook is de wedstrijd zo lang mogelijk met je blote voeten in een bergbeek wedstrijd een topper.

Laura: Ik had nooit gedacht dat ik het leuk zou vinden… maar ik heb afgelopen zomer echt genoten van een hike-tripje in Oostenrijk. Wat waren de bergen mooi in de zomer. De enorme watervallen, de restjes sneeuw op de top van de gletsjer, de klingelende koeienbellen en de ijsblauwe meren en beken op de groene almen. Ook leuk om te doen in de zomer: rodelen en een kabelbaan naar de top nemen.

Het land waar ik graag kom voor de bergen:

Dag van de Bergen - Travelvibe

Yvon: Zwitserland omdat vrienden van ons daar een huis hebben en het er mede daarom supergezellig is. Op twee staat bij mij Oostenrijk. Ook prachtig,  vriendelijke mensen en heerlijke kneuterigheid.

ski's Dag van de bergen - Travelvibe

Laura: Frankrijk. In de winter kies ik voor de Franse Alpen omdat je er eindeloos kunt skiën. In de zomer vind ik de ruigheid van de Pyreneeën indrukwekkend.

Dit is mijn favoriet:

Dag van de Bergen - Mt Cook - Travelvibe

Yvon: Mount Cook in Nieuw Zeeland. Ik ben er niet eens op geweest, maar ik herinner me dat je deze berg overal zag liggen vanaf allerlei plekken op het Zuidereiland. De mooiste plek waar ik de top zag was Mount Cook achter een gigantisch blauwgrijs gletsjermeer toen ik aan het liften was (flink wat jaren terug).

Matterhorn Dag van de bergen- Travelvibe

Laura: De Matterhorn in het Zwitserse Wallis. Als kind zocht ik ‘m altijd op tussen de toppen. Niet de grootste uitdaging, want vanwege het knikje in de top en de hoogte (4478 m) pluk je ‘m er zo tussenuit.

Welke berg(en) ik nog eens wil zien…

 

Torres del Paine Dag van de bergen - Travelvibe

Yvon: De bergtoppen van het Nationaal Park Torres del Paine in Chili.

Laura: In februari heb je vanuit Marrakech een mooi uitzicht op de besneeuwde Atlas. Veel dichterbij dan dit ben ik niet gekomen, ik ben er wel heel nieuwsgierig naar…

Favo ’Dag van de bergen’ instagrammer

Yvon: Ik kies hier Chris Burkard.
‘Have Camera… Will Travel’
Een must follow…

Laura: Ik ontdekte onlangs Mountaingirls. ‘Real girls living the mountain lifestyle’… en hoe!

Dag van de Bergen – Wat is jouw favoriet?