Dagje Den Haag - Scheveningen Pier - Travelvibe

In 2016 een dagje Den Haag op de planning staan? Afgelopen week ontvingen wij een top 10 met dé hotspots, leuke evenementen, bijzondere festivals en mooie tentoonstellingen! Deze tips variëren van de warmste Nieuwjaarsduik ooit tot dineren in een Reuzenrad op zee. Wij delen deze ideeën graag en zetten de tips van Den Haag Marketing even op onze favo volgorde!

Dit is onze top 10 voor een dagje Den Haag in 2016:

1. Slapen óp het strand van scheveningen

Vanaf Pasen 
Vanaf Pasen kun je slapen óp het strand in één van de 20 Haagse strandhuisjes. Dit privé-initiatief van een Haagse familie is kleinschalig van opzet en dus super gezellig.

Dagje Den Haag - Haagse strandhuisjes - Travelvibe

2. Reuzenrad-diner op zee

Zomer
Komende zomer vind je op De Pier een reuzenrad á la de London Eye. Elke ronde kun je genieten van een gang. En boven in de top? Daar kijk je uit over het strand, de zee en Den Haag.

Dagje Den Haag - Scheveningen Pier - Travelvibe

3. Shop till you drop…

Vanaf eind maart
Eind maart opent in de binnenstad de gerenoveerde Grote Markstraat. Deze winkelstraat verbindt de Nieuwe Passage met de historische Passage en grote (inter)nationale ketens met de historische binnenstad en haar kleine boetieks, vintage winkels en ateliers. De Haagse binnenstad biedt hiermee gegarandeerd een compleet en gevarieerd winkelaanbod.

Dagje Den Haag - Shoppen - Travelvibe

4. Festival Classique aan zee

10 t/m 19 Juni
De 10deeditie van Festival Classique vindt voor het eerst plaats aan de kust. Maar liefst 10 festivaldagen geniet je in Scheveningen van klassieke muziek, dans, theater en film. Het decor voor de voorstellingen wordt gevormd door onder meer het Grand Hotel Amrath Kurhaus, De Pier, het strand en de boulevard.

Dagje Den Haag - Classique - Travelvibe

5. Nieuwjaarsduik

1 januari 
Met waarschijnlijk de warmste Nieuwjaarsduik ever, gaan de ruim 10.000 deelnemers een relatief ‘easy’ duik tegemoet. Zelf geen zin in een nat pak? Kijken is al een spektakel op zich…

Dagje Den Haag - Nieuwjaarsduik - Travelvibe

6. Karel Appel tentoonstelling

16 januari t/m 16 mei
In 2016 is het tien jaar geleden dat Karel Appel overleed. Een goed moment om een frisse blik te werpen op zijn veelzijdige werk dat zich over meer dan zes decennia uitstrekt. Karel Appel is internationaal gezien een van de beroemdste Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw. Gemeentemuseum Den Haag stelt 67 schilderijen, 12 beelden en meer dan 60 tekeningen ten toon. Variërend van zijn vroege interesse in Outsider Art tot zijn experimenten met klassieke thema’s zoals het naakt, het portret, het landschap en het stadsgezicht.

Dagje Den Haag - Cultuur - Travelvibe

7. Food Festival op de Pier

30 en 31 januari
In 2015 stond Nederland bol van de Foodfestivals. Den Haag verwelkomt 2016 met een nieuw foodfestival op een nieuwe lokatie; de Pier! Verschillende culinaire hotspots strijken hier het laatste weekend van januari neer.

Dagje Den Haag - Scheveningen Pier - Travelvibe

8. Koninklijke Royal Collection

29 september 2016 t/m 7 januari 2017
Het Mauritshuis toont een selectie zeventiende-eeuwse Hollandse schilderijen uit de Engelse Koninklijke verzamelingen. Niet eerder leende de Royal Collection zoveel topstukken tegelijk uit aan een Nederlands museum. De collectie van het Engelse koningshuis wordt beheerd door Hare Majesteit Koningin Queen Elisabeth II. De werken zijn van bekende schilders als Johannes Vermeer, Gerard ter Borch, Pieter de Hooch, Gabriël Metsu en Jan Steen.

Dagje Den Haag - Cultuur - Travelvibe

9. Olympic Experience

5 t/m 21 augustus
Voor alle sportfans die niet afreizen naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro is er de Olympic Experience in Scheveningen. Uiteraard betekent dit samen wedstrijden kijken en juichen voor TeamNL. Ook kun je de hele maand zelf sporten op het strand.

Dagje Den Haag - Scheveningen Olympic Experience - Travelvibe

10. 2017 – het jaar van ‘De Stijl’

En, om alvast vooruit te blikken… In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht. De Stijl heeft vele ontwerpers en architecten beïnvloed en inspireert nog steeds hedendaagse kunstenaars. In 2017 zetten verschillende tentoonstellingen en evenementen de kunstenaars van De Stijl in the spotlights. Het Gemeentemuseum Den Haag (denk Victory Boogie Woogie van Mondriaan) komt met een grootse tentoonstelling.

Dagje Den Haag - Cultuur - Travelvibe

Foto’s: denhaag.com, gemeentemuseum.nl,  haagsestrandhuisjes.nl, mauritshuis.nl