Dagtrips en Excursies Malaga - Travelvibe

Een citytrip Malaga is perfect in de maanden buiten de zomervakantie. Er is genoeg te doen in de stad zelf, maar wil je meer ontdekken? In de regio liggen een paar zeer interessante bezienswaardigheden. Daarom tippen wij hier drie dagtrips en excursies Malaga die écht de moeite waard zijn. 

1. HET KONINGSPAD, EL CAMINITO DEL REY
WANDELEN IN EEN SPECTACULAIRE KLOOF BIJ MALAGA

De Caminito del Rey (Het Koningspad) is een zeer spectaculair wandelpad van zo’n 8 km (inclusief aanlooproute). Het pad ligt in de Desfiladero de los Gaitanes-kloof. Lange tijd droeg het de titel ‘Gevaarlijkste wandelpad van Europa’, maar sinds de renovatie en heropening in 2015 is het pad weer toegankelijk én veilig.

Caminito del Rey als dagtrip vanauit Malaga - Travelvibe

Het oude Koningspad

Om als bezoeker een beeld te krijgen hoe gevaarlijk dit pad was, ligt het oude pad onder het vernieuwde traject. Dat pad werd in 1901 aangelegd om transport van goederen en personeel naar een energiecentrale makkelijk te maken. De naam El Caminito del Rey is ontstaan nadat de Spaanse koning Alfons XIII het pad in 1921 gebruikte bij de inhuldiging van de dam Conde del Guadalhorce.

Het nieuwe El Caminito del Rey

Het nieuwe pad is een ontwerp van architect Luis Machuca. De Caminito del Rey is nu een veilig houten wandelpad, 100 meter boven de Rio Guadalhorce door het ravijn van de Desfiladero de los Gaitanes loopt. Sommige delen van de route zijn van glas, wat zorgt voor een spectaculair zicht naar beneden.

El Caminito del Rey, dagtrip vanaf Malaga - Travelvibe

Praktische info dagexcursie El Caminito del Rey

Openingstijden: van 9.30 tot 17.00 uur in de zomer en van 9.30 tot 15.00 uur in de wintermaanden. Op maandag is het pad gesloten en met kerst en oud & nieuw. Het pad is gesloten bij harde wind (35 km/uur)
Wandelroute: Het Koningspad is vanuit twee richtingen te bezoeken; in het noorden vanaf El Ardales, en zuidelijk bij El Chorro. Aan het eind van de route staan bussen die je voor ongeveer € 1,50 terugbrengen naar jouw beginpunt.
Duur wandeling: 2,5 uur
Kosten: € 10 of € 18 voor een tour met gids.
Meer info: www.caminitodelrey.info/en/ (reserveren wordt aangeraden).
Afstand vanaf Malaga: 60 km, 1 uur rijden

2. Ronda: Moorse stad met wereldberoemde brug

Ronda is één van de oudste steden van Spanje. Kenmerkend is de diepe kloof El Tajo die de stad verdeeld in een oude wijk en een nieuwer deel. De stad ligt in de bergen, op een soort plateau boven de Guadalevín-rivier. Je kunt je in Ronda makkelijk een dag vermaken, want er is genoeg te bezoeken:  

Ronda dagtrips en excursies Malaga - Travelvibe

Wat is er te zien in Ronda?

  • De Puente Nuevo, de beroemde brug over de kloof
  • De Puente Viejo, de lagere oude brug
  • De Puente Árabe, de Romeinse brug
  • Plaza de Toros, de oudste stierenarena van Spanje met museum.
  • Plaza de España, het belangrijkste plein van Ronda
  • Toegangspoort Arco de Felipe V
  • De oude wijk, La Ciudad; een medina met nauwe straatjes en witte huizen en stadsmuren
  • Jardines de Cuenca, tuinen met een mooi uitzicht op Ronda
  • Ook interessant tijdens het bezoek: winkelen in Carrera Espinel, het Arabische badhuis, de kathedraal, het klooster en Palacio de Mondragón

Praktische info dagexcursie Ronda

Meer info: http://www.turismoderonda.es/en/
Afstand vanaf Malaga: 100 km, 1,5 uur rijden

3. Bezoek Granada voor historie, cultuur én gastronomie

Granada is lange tijd geregeerd door de Moren en dat maakt deze stad interessant voor een bezoek.  Talloze Arabische paleizen worden afgewisseld met kerken en kathedralen. De wijken Albaicín, Sacromonte en Alhambra zijn knusse oude stadsdelen, waar je een dag lang geniet van cultuur, historie en uiteraard gastronomie. 

Granada dagtrips en excursies Malaga - Travelvibe

Wat móet je zien in Granada?

1. HET ALHAMBRA

Meest beroemd is Granada om het Alhambra; een complex van paleizen, torens en tuinen uit de Moorse tijd. Kenmerkend zijn hier de bogen en decoraties met bloemen en sterren. Het Alhambra staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een heerlijke plek om rond te dwalen. Je kunt er voor kiezen om een bezoek met gids te boeken, maar een bezoek met audioguide is ook mogelijk. Het vooraf reserveren van tickets is aan te raden om teleurstelling of lang wachten te voorkomen.

2. EL ALBAICÍN

De oudste wijk van de stad Granada is El Albaicín en ligt tegenover het Alhambra. Smalle straatjes, witte huizen en mooie pleinen vol Arabische invloeden.

3.BEZOEK DE HAMAM

Is het je niet gelukt om in Malaga een bezoek te brengen aan de Hamam Al Andalus? Dan heb je een herkansing in Granada. Ook hier vind je een vestiging en wij kunnen het alleen maar aanraden… Héérlijk!

4. DE KATHEDRAAL

De kathedraal van Granada is imposant groot en is een mix van Gotisch en Barok.

5. De Kloosters van Granada

Granada telt een aantal prachtige kloosters. Vooral het 15de eeuwse Monasterio de San Jeronimo en het 16de eeuwse Monasterio de la Cartuja zijn een bezoek waard.

6. SIERRA NEVADA

Heb je iets langer de tijd en bezoek je Granada in de winter? Dan is een dagje skiën in de Sierra Nevada een heel bijzondere aanrader. Granada ligt aan de voet van deze bergketen en biedt ruim 80 km aan skipistes. In de zomermaanden geniet je hier van de natuur van dit Nationaal Park.

Praktische info dagexcursie Granada

Meer info: www.en.granadatur.com
Afstand vanaf Malaga: 125 km, 1,5 uur rijden

Zelf op pad in de omgeving van Malaga?

Vanuit de stad Malaga vertrekken bussen naar alle bovengenoemde bezienswaardigheden.
Relaxter is het om zelf vanuit Malaga op pad te gaan met een huurauto. Je bent dan vrij om onderweg te stoppen en kunt alles in je eigen tempo bezoeken.

Handige tips voor het huren van een auto op vakantie - Travelvibe

Meer lezen over een citytrip Malaga?

Malaga tips Travelvibe

Wat zijn jouw tips voor dagtrips en excursies Malaga?