ijsland-mapofjoy interview Nathalie Paak - Travelvibe

Hoe reist de 30 plusser? Kiezen zij – net als wij – veelal voor Europa of kijken ze ook verder over de grenzen. We vragen het aan een 30-plusser die sowieso van reizen houdt en ook nog een goede reistip weggeeft! Dit keer:

Nathalie Paak van Map of Joy

Het ontdekken van nieuwe bestemmingen maakt mij simpelweg blij. Nieuwe plekken, culturen, smaken en geuren; het zet alle zintuigen op scherp. Vooral de landen in het noorden en het westen van Europa hebben mijn hart gestolen. Scandinavië, Groot-Brittanië, Ierland en IJsland zijn grote favoriet. Het allerliefst ga ik op reis met eigen auto of boek ik een flydrive. Een combinatie van stedentrip(s) en mooie natuur vind ik het meest fijn. Ook reis ik graag met onze hond Neo. Mijn tips deel ik op travelblog Map of Joy en tips voor het reizen met een hond op Woef Welkom.”

Reis je liever in Europa of buiten Europa?

“Binnen Europa. Ik ben zo blij dat we vanuit Nederland binnen korte reistijd zoveel moois kunnen bezoeken. Ik heb best veel door Azië en Afrika gereisd en ben ook gek op Amerika en Canada, maar Europa wint het op alle fronten. Mooiste steden, prachtige natuur en indrukwekkende cultuur.”

Wat is jouw favoriete stad of regio in Nederland?

“De Veluwe geeft mij altijd een avontuurlijk gevoel. Ik vind het er simpelweg prachtig. De heide, de zandvlaktes, de bossen, de kans dat je wilde dieren ziet. Op sommige plekken doet het mij denken aan Afrika.”

Wat is jouw favoriete land in Europa?

“Deze vraag vind ik echt niet leuk. Ik ben namelijk gek op heel Groot-Brittanië en Scandinavië, maar ook op IJsland. Als ik écht moet kiezen zeg ik IJsland, omdat dit land mij eindeloos blijft boeien. Zodra je het landschap ziet vanuit het vliegtuig heb je het gevoel dat je op een heel speciaal plekje bent. Buitenaards mooi! Stomende geisers, stranden van vulkaanzand, actieve vulkanen… ik kan er geen genoeg van krijgen.”

Wat is jouw favoriete stad in Europa?

“Zonder twijfel Londen. In deze stad ben ik al zo vaak geweest dat ik de tel ben kwijtgeraakt. Nu ben ik sowieso gek op Engeland, maar Londen is echt een wereldstad. Multicultureel, elke wijk heeft zijn eigen charme, fijne hotspots, indrukwekkende musea, etcetera.”

Wat is jouw favoriete land buiten Europa?

“De combinatie van overweldigende natuur en gave steden vind ik fantastisch. Ik heb al behoorlijk wat mogen zien van het westen en het oosten en raak er niet uitgekeken. Het is bij uitstek het land om te roadtrippen. Yellowstone National Park is mijn ultieme favoriete plek in Amerika, vanwege de geothermische activiteit en wildlife.”

Wat is jouw favoriete stad buiten Europa?

New York is een stad waar ik naartoe getrokken blijf worden. Het is hip, maar ook rauw. Vooral Brooklyn blijft geweldig, maar de wijk Queens zie ik ook steeds leuker worden. New York is altijd in beweging en verandert constant, waardoor je altijd wordt verrast. Dat vind ik super leuk aan een stad.”

Wat is je beste reisherinnering?

“Eindelijk het noorderlicht zien, is toch wel één van de dingen die me het eerst te binnen schieten. Ik heb daar namelijk niet zoveel geluk mee en heb er behoorlijk lang in verschillende landen op moeten jagen. Op één avond in de winter in het Noorse Tromsø had ik geluk en heb ik het noorderlicht waanzinnig goed gezien, wel 20 minuten lang. Je moet het met eigen ogen gezien hebben om te begrijpen hoe indrukwekkend het is.”

Noorderlicht zien - Travelvibe

De reistip van Nathalie Paak, Map of Joy:

“Vrijwel iedereen kan reizen. Het hoeft helemaal niet duur te zijn…”

Kies jij voor sneeuw of zon?

“Ik kan niet goed tegen de zon met mijn lichte huid en heb het ontzettend snel warm. Twintig graden vind ik echt warm zat. Sneeuw vind ik bovendien prachtig. Zo’n witte deken die een landschap in serene rust brengt.”

Ga je voor actief of relaxed op vakantie?

“Actief, want ik kan moeilijk stilzitten op reis. Ik wil er altijd op uit om zoveel als mogelijk van een stad, regio of land te ontdekken. Ik heb het wel eens geprobeerd om bij een zwembad te liggen met een boek, maar na een uur of twee word ik gillend gek.”

Wat neem jij altijd mee op reis?

“Een camera. Als ik geen foto’s kan maken ben ik niet vrolijk. Ik heb de drang om alles wat mij opvalt, interesseert, wat ik mooi vind vast te leggen. En dan natuurlijk te delen op mijn blog en social media kanalen om anderen te inspireren.”

Wat is jouw 30+ reistip voor de lezers van Travelvibe?

“Reizen kan echt vrijwel iedereen. Het hoeft helemaal niet duur te zijn. Op Map of Joy geef ik dan ook vaak tips over hoe je goedkoop kunt reizen. Van betaalbare accommodaties tot vliegtickets en huurauto’s. Benut ook je vrije dagen optimaal. Ga altijd op reis tijdens Pasen, Pinksteren en dat soort weekenden.”

Heb jij de ultieme reistip voor de 30 plusser?

En… heb jij genoeg te vertellen over jouw eigen reisgedrag? Stuur ons dan even een berichtje! Wie weet sta jij binnenkort ook met jouw verhaal op Travelvibe!