Roell de Ram van WeAreTravellers - Travelvibe

Hoe reist de 30 plusser? Kiezen zij – net als wij – veelal voor Europa of kijken ze ook verder over de grenzen. We vragen het aan een 30-plusser die sowieso van reizen houdt en ook nog een goede reistip weggeeft! Dit keer:

Roëll de Ram van We are Travellers

Sinds een paar jaar werkt Roëll fulltime voor haar reisblog WeAreTravellers.nl. Inmiddels reist ze al zo’n 10 jaar de wereld rond en heeft ze in heel wat landen gebackpackt. Backpacken? Nou en of! Volgens Roëll ben je nooit te oud om te backpacken. Daarom deelt zij hier haar reistips en vertelt over haar eigen boek Backpack bestemmingen.  

 

Reis je liever in Europa of buiten Europa?

“Het liefst reis ik wel buiten Europa, ik vind het bijzonder om een cultuur te ervaren die zo anders is dan onze eigen cultuur in Nederland.”

Wat is jouw favoriete stad of regio in Nederland?

“Eigenlijk ben ik gewoon best verliefd op de stad waar ik geboren ben: Utrecht. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer toffe hotspots te vinden zoals je die ook in Amsterdam hebt. Utrecht is ook echt een studentenstad waardoor het altijd lekker levendig is, je hebt er super mooie plekjes zoals het Pandhof of Amelisweerd en veel toffe festivals. Ook houd ik onwijs van het strand in Nederland, mijn lievelingsstrand is dat bij Parnassia dichtbij Bloemendaal. Daar ga ik in de zomer ook graag naar toe.”

Wat is jouw favoriete land in Europa?

“Dan moet ik denk ik kiezen tussen Portugal en Italië… Op dit moment zou ik dan voor Portugal gaan. Daar horen namelijk ook de mooie eilanden van de Azoren bij en ik hou van Portugese steden zoals Porto of Lissabon. De Algarve vind ik ook heel tof en relaxt, daar heb ik een tijdje geleden nog een roadtrip gemaakt en zijn we gaan wildkamperen!”

Wat is jouw favoriete stad in Europa?

Rome is wel echt een stad waar ik super vaak naar terug kan gaan, vanwege de mooie gebouwen, de sfeer maar natuurlijk ook door het goddelijke eten!”

Wat is jouw favoriete land buiten Europa?

“Brazilië heeft wel echt mijn hart gestolen, maar misschien komt dit ook doordat ik hier voor allereerst ben gaan backpacken toen ik 19 was. Indonesië vind ik ook echt prachtig en heel relaxt, bovendien heb je daar nog zoveel eilandjes waar veel reizigers nog niet naartoe gaan. Indonesië is daardoor echt zo’n land waar je nog buiten de gebaande paden kunt reizen én hele fijne populaire plekken vindt. Zuid-Afrika vind ik trouwens ook fantastisch! Haha, zoals je merkt vind ik het maar moeilijk kiezen! Elk continent heeft ook echt haar eigen charme!”

Wat is jouw favoriete stad buiten Europa?

New York vond ik echt heel gaaf om te bezoeken, daar zou ik nog wel een keer terug naartoe willen. Maar ook Kaapstad vind ik een hele gave stad! In tegenstelling tot New York zou ik daar ook wel echt een tijdje kunnen wonen.”

Wat is je beste reisherinnering?

“De wereldreis van zes maanden met mijn vriend”

Roell de Ram WeAreTravellers.nl Zuid-Afrika - Travelvibe
Roëll in Zuid-Afrika

De reistip van Roëll de Ram, We are Travellers:

“Je bent nooit te oud om te backpacken…
Als je van rondreizen houdt, een beetje avontuurlijk bent ingesteld, benieuwd bent naar nieuwe bestemmingen, een tikkeltje open-minded, en een land echt wilt zien, dan kun je al een backpacker zijn.”

Kies jij voor sneeuw of zon?

“Dan kies ik toch voor zon, een sneeuwvakantie vind ik fantastisch om soms mee te maken maar van zonnige landen gaat mijn hart wel sneller kloppen.”

Ga je voor actief of relaxed op vakantie?

“Een actieve vakantie past meer bij mij, al vind ik het soms ook wel lekker om op een strandje te liggen hoor. Maar als ik in een land ben of op een nieuwe reisbestemming aan kom dan kan ik echt niet niks gaan doen, ik wil zo’n plek wel echt ontdekken, zien en ervaren.”

Wat neem jij altijd mee op reis?

“Mijn camera! Ik zou echt niet meer zonder camera op reis willen. Het is zo tof om mooie plekken vast te leggen en eerlijk gezegd beleef ik een plek ook bewuster als ik fotografeer.”

Wat is jouw 30+ reistip voor de lezers van Travelvibe?

“Je bent nooit te oud om te gaan backpacken! Soms hoor ik wel eens mensen om me heen die denken dat backpacken alleen voor 18-jarige is, maar daar ben ik het zó niet mee eens. Als je van rondreizen houdt, een beetje avontuurlijk bent ingesteld, benieuwd bent naar nieuwe bestemmingen, een tikkeltje open-minded, en een land echt wilt zien. Ook dan kun je al een backpacker zijn. Dat wil ik 30+’ers meegeven, ook wij kunnen backpacken en als je net wat luxer wilt reizen is dat ook prima, dan ga je toch lekker als flashpacker de wereld rond! Hier pleit ik ook echt voor in mijn boek Backpack Bestemmingen!”

Heb jij de ultieme reistip voor de 30 plusser?

En… heb jij genoeg te vertellen over jouw eigen reisgedrag? Stuur ons dan even een berichtje! Wie weet sta jij binnenkort ook met jouw verhaal op Travelvibe!