Travelvibe gaat er graag een paar dagen tussenuit. Deze keer nemen we je mee naar  Vlaardingen waar je verscholen in het groen op kunt overnachten bij ‘De Vreemde Vogel,’ een locatie vol  bijzondere overnachtingsmogelijkheden.

Slaap in een raket, vliegtuig of brandweerkazerne

Als je langs de hoge flats van Vlaardingen rijdt, kun je je niet direct voorstellen dat je in een oase van groen terecht gaat komen, maar net op het moment dat ik echt denk dat er iets mis is ons navigatiesysteem, rijden we een terrein op met een prachtige oude boerderij. Daarachter verspreid over een groot terrein vol groen de verschillende locaties voor een overnachting in het ‘Buitenhotel’. Je kunt er overnachten in meerdere vreemde, maar hele leuke plekken bijvoorbeeld: een vogelhuis, een vliegtuig, een raket of een pipowagen.

Overnachten in de ‘Vuurvogel’

Ik had de eer om samen met mijn zonen te mogen overnachten in de ‘Vuurvogel’, een klein huisje ingericht als brandweerkazerne met een heuse brandweerwagen voor de deur. Eenmaal in het huisje zien we aan het plafond  brandslangen, emmers, en helmen hangen. Boven het toilet geeft een stoere lamp aan of er een brandweer man op het toilet zit of niet. Geslapen wordt er in vier dubbele bedstedes voor brandweermannen.

Als mijn zonen uit gejuicht zijn over de vuurvogel is het tijd om het terrein te gaan verkennen. Wat mij direct opvalt is de prettige, relaxte atmosfeer op het terrein. Overal vind je kleine ‘grapjes’ variërend van een weersteen die vertelt wat voor weer het is of een verhaaltje over hoe de kip afstamt van de dinosaurus. Vooral bij de kleine kinderboerderij die ook op het terrein aanwezig is vind je dit soort grapjes.

Terras aan het water

Daarna gaan wij door naar het heerlijke terras aan het water aan de achterkant van de boerderij. Dankzij het ‘muntlaantje’ op het pad er naar toe komt de heerlijk geur van verse munt ons al tegemoet. Daar drinken wij in het al wat bleker wordende september zonnetje een fijn kopje koffie op het terras. Het uitzicht op het water, het vliegtuig aan de overkant en de prachtige bloemen in de omringende tuin maken het terras van de Vreemde Vogel tot een echt topterras.  En terwijl onze zonen inmiddels het gratis roeibootje erbij hebben gepakt en uit het zicht verdwenen zijn, bestellen wij nog een vers stukje appeltaart.

Het grappige buitenhotel, de relaxte sfeer, de vele faciliteiten voor kinderen en het topterras maken deze locatie tot een fijne plek voor een gezinsweekendje Vlaardingen & Rotterdam. Nadat wij de Vreemde Vogel hadden verlaten, reden we bijvoorbeeld nog even door en stonden we binnen een kwartier op het strand van Hoek van Holland. Nog even boten kijken!

Een overnachting in het buitenhotel is mogelijk vanaf € 90,- inclusief ontbijt in een knusse struisvogel.

Op zoek naar meer leuke overnachtingsadresjes?

Meer Travelvibe tips voor originele overnachtingen in Nederland?