travel essentials | Travelvibe

Of je nu een weekendje weg gaat of een paar weken; er zijn een paar spullen die écht altijd mee gaan op reis. Je vertrekt gewoon niet zonder omdat ze elke trip net even iets fijner maken. Wij maakten een lijstje van onze travel essentials. Ontdek ze nu allemaal:

Een ‘professionele’ toilettas

Yvon: “Nu moet ik dit eens serieus gaan aanpakken, dacht ik toen ik mijn versleten Jip en Janneke toilettas tussen twee hippe exemplaren van mijn medereizigers zag staan. De eerstvolgende verjaardag stond een ‘professionele’ toilettas op mijn verlanglijst. Ik kreeg een bijzonder fijn exemplaar van Liebeskind vol handige vakjes en kwaliteitsritsen. Helaas is dat exemplaar nu niet meer verkrijgbaar, maar mocht mijn Liebeskind-tas het ooit begeven, dan kies ik voor deze van Herschel & Co. Het zwart geeft deze toilettas een stoere look. Je koopt de Herschel toilettas voor € 61,89.”

Extra power to go voor mijn phone

Laura: “Onmisbaar op reis is mijn telefoon. Ik durf het bijna niet in te tikken, maar eigenlijk gebruik ik alleen maar mijn iPhone om foto’s te maken. Mijn spiegelreflex vind ik niet heel handig meenemen en de kwaliteit van de iPhone is gewoon goed. Daarom kan ik niet op pad zonder een powerbank. Ik heb ooit een hele fijne gekregen als relatiegeschenk, maar deze – met die enorm stoere look! – staat op mijn verlanglijstje als de oude het begeeft.

Stijlvolle headset

Yvon: “Toegegeven het is een beetje suf voor een reiziger, maar ik betrap mezelf toch regelmatig op een beetje vliegangst. Het is gelukkig niet heel erg, maar ik laat me bij het opstijgen of landen van het vliegtuig graag even afleiden met wat fijne muziek of een luisterboek op mijn headset. Kreafunk kende ik eerst alleen van de stoere speakers, maar sinds ik de headsets van dit Deense merk ontdekte, moest ik er eentje hebben. Ik heb zelf de witte variant, maar je hebt ze ook mint-groen, roze of zwart. Je koopt de Kreafunk headset voor € 89.”

Statief voor de smartphone

Laura: “Ook onmisbaar voor een beetje fotograaf is een compact, maar robuust statiefje. Deze is van lichtgewicht aluminium en te gebruiken met alle soorten digitale camera’s, action cams en smartphones. Vastzetten doe je met de schroefdraad en heel snel en handig met de klem voor je smartphone. Zit-ie vast? Dan kun je de camera alle kanten op laten bewegen en ‘steady’ foto’s en films maken! Voor de prijs hoef je ‘m niet thuis te laten; dit Tripod statief kost € 14,95.”

Selfiestick

Yvon: “Nog niet zo heel lang geleden haalde ik mijn neus op voor Japanse toeristen die ik met selfie-sticks zag rondlopen. Ik vond dat ik ‘zo’n ding’ niet nodig had. Tot ik er eentje kreeg op een persevenement. Toen bleek het toch wel handig dat ik iets meer achtergrond op mijn foto’s kon krijgen. Ook blijkt een iets grotere afstand tussen mij en de camera beter voor de foto’s :-). Van nu af aan stop ik dus altijd een selfie stick in mijn reiskoffer. Deze stijlvolle selfiestick koop je voor € 19,95.”

Wat neem jij écht altijd mee op reis?