Vandaag start de kinderboekenweek. Extra veel voorlezen dus. Om onze kinderen ook alvast wat Travelvibes mee te geven, lezen wij ze deze week dus extra veel kinderreisboeken voor.

Onze drie kinderboekenweek tips:

1. Atlas
Een fantastische ontdekkingsreis langs de schatten van de wereld

Dit boek is groot, kleurrijk, verrassend en staat vol boeiende weetjes over fauna, flora, cultuur en bevolking. Met maar liefst vijftig mooie kaarten van de wereld, werelddelen, en landen kunnen jij en je kind wel blijven bladeren. Naast elke kaart vind je ook een kader met de hoofdstad, taal, aantal inwoners en oppervlakte. Wil je meer weten over een land, kijk dan op de tekening. Daar vind je antwoord op allerlei vragen als

Wat zijn de populairste voornamen in China? Welke beroemdheid woont in het land? Waar kun je zandboarden? Welke vissen zwemmen in de Indische Oceaan? Wat zijn de nationale sporten van Canada? Waar eten ze kötbullar? Ook leuk: achterin vind je een overzicht van 195 wereldvlaggen!

Auteur Aleksandra en Daniel Mizielinscy
Pagina’s 108
ISBN 9789401409285
Prijs: +/- € 25

2. Barbapapa op vakantie
Deze klassieker  is wat ons betreft nog helemaal niet ‘outdated’. De Barbapapas zijn het miezerige weer thuis zat en vertrekken naar een tropisch eiland. Op het eiland aangekomen, loopt het een beetje uit de hand….

Auteur Annette Tison & Talus Taylor
Pagina’s 40
ISBN 9789025740290
Prijs  +/- € 9,95

3. Ikke gaat vliegen
Samen met haar ouders en haar lievelingsknuffel stapt het meisje ‘ikke’ voor het eerst in het vliegtuig en wat er dan allemaal gebeurt. Ze kijkt haar ogen uit. Handig boekje voor als je binnenkort gaat vliegen. In de ikke-serie vind je ook ‘ikke gaat naar Thailand’.

Auteur Els den Butter
Pagina’s 25
ISBN 9789081597517
Prijs +/- € 9,95