Ben jij één van die mensen die last heeft van lichte herfstdip in deze tijd van het jaar? Kun jij ook niet tegen dat gekletter van de regen tegen de ramen ? Dat vertrekken én thuiskomen in het donker? Die dagen waarop het nooit écht licht lijkt te worden ?

Mijn favoriete manier om uit dat herfstdipje te komen, is wegdromen over kristalhelder water, kleine baaitjes met rustige strandjes en lokaal eten in restaurantjes met uitzicht op zee.  Dit en nog veel meer vind je op deze vijf Europese droomeilanden*…

1. Santorini – Griekenland

Een betere combinatie van ruig en super idyllisch vind je niet. Witte huisjes blauwe daken en rotsachtige vulkaankusten. Niet voor niks is dit eiland gekozen tot het allermooiste eiland van Europa!
Hoe te bereiken: directe vlucht (oa. met Transavia)
Reisduur: +/- vier uur

2.Madeira – Portugal

De mooiste wandelingen in mijn leven maakte ik langs de levada’s, irrigatiekanalen die uit de bergen komen, op Madeira.  Als je geen last hebt van hoogtevrees, kun je Madeira niet verlaten zonder een bezoekje aan deze Cabo Girão, met ruim 580 meter de hoogste klif van Europa.
Hoe te bereiken: directe vluchten vanaf Schiphol (oa. met Transavia en  Tap Portugal)
Duur vlucht: +/- drie uur

Droomeilanden - Travelvibe

3. Zakynthos – Griekenland

Dit Griekse eiland is beroemd om zijn parelwitte stranden en zijn azuurblauwe zee. Maar ook het leven in de zee is absoluut de moeite waard. Het eiland is een toevluchtsoord voor de  karetschildpad (Caretta caretta)  en rond het eiland vind je de bijna uitgestorven Mediterrane monniksrob. Meer weten over dit mooie eiland? Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden op Zakynthos
Hoe te bereiken: direct vanaf Schiphol en vanaf Düsseldorf (o.a. met Transavia en Air Berlin)
Duur vlucht: +/- 3 uur

4.Fuerteventura – Spanje

Fuerteventura is het meest zonnige eiland van de Canarische eilanden;  het regent er vrijwel nooit en het staat zelfs in de top tien vakantiebestemmingen met de minste kans op regen ter wereld. Dit eiland is verder bekend om zijn vulkanische oorsprong, zijn traditionele windmolens en zijn heerlijke zandstranden.
Hoe te bereiken: Directe vluchten vanaf Schiphol (o.a. met Transavia en Corendon Airlines)
Duur vlucht: +/- 4,5 uur

Kreta – Griekenland

Dit eiland heeft alles: een geweldig klimaat, stranden, verborgen kleine dorpjes, grote steden en een rijke historie, dit alles omgeven door het prachtige heldere water van de Middellandse zee.
Hoe te bereiken:  Direct vanaf Schiphol en met tussenstop vanaf oa. Rotterdam en Eindhoven (oa. met TuiFly, Transavia en Corendon Airlines)
Duur vlucht: +/- 3,5 uur

*Deze top 5 is gebaseerd op de Travelers Choice award van TripAdvisor. De selectie komt elk jaar tot stand op basis van miljoenen reviews van reizigers uit de hele wereld.