Droomvakantie top 10 - Travelvibe

Reviewsite Zoover publiceerde deze week een Top 10 van de droomvakanties van Nederlanders. In het lijstje staat een aantal droomvakanties waar wij ons alles bij voor kunnen stellen. Zo zou zo’n 20% van de Nederlanders het Noorderlicht willen zien. Volgens de 800 respondenten moet het Noorderlicht een verwonderlijke, mystieke ervaring zijn. Deze groep reist met deze wens het liefst naar Lapland, Noord-Noorwegen, Spitsbergen of IJsland.

Een mooie tegenhanger op de tweede plaats is voor 19% een relaxvakantie op een tropisch strand mét cocktail. Een vakantie in eigen villa met privézwembad kreeg 13% procent en op safari in Afrika 12% procent van de stemmen.
Wij namen het lijstje even door op ‘been there, done that’ en ‘Ja, dat willen wij ook’ (of niet).

En dit vinden wij van de Droomvakantie Top 10:

1. Noorderlicht spotten

Laura: JA, GRAAG! Voor 100% en het liefst dit jaar nog! Tot die tijd vergaap ik me op Instagram aan de lucky-ones die het Noorderlicht bewonderen.

Campfire under the northern lights ?

Een foto die is geplaatst door Andreas Tiensuu (@tiensuuphotography) op

Yvon: Ja, ook hier staat het Noorderlicht hoog op de agenda. Ik moet alleen nog even een hele dikke parka aanschaffen, want ik ben nogal een koukleum.

Tonight I will continue autumn lake reflections project. This was shot 2 nights ago. Lets see what what will happen tonight..?✨

Een foto die is geplaatst door Tiina Törmänen (@tiinautti) op

2. Chillen met een cocktail op het strand

Yvon: Hier ook een absolute ‘Yes please’. Mooiste cocktailherinnering van de afgelopen jaren is mijn verjaardag eind juli vieren met een supergoeie champagne cocktail bij de ‘El Pirata Beach Club’ in het Spaanse Canyelles.

Liebster Award Spanje - Travelvibe

Laura: JA! Een cocktail op een tropisch strand is altijd ok. Deze Bright smaakte prima op Jan Thiel, Curaçao. Maar de Mojito’s op Cuba en Thailand blijven ook een fijne herinnering!

Top 10 droomvakanties

3. Een villa met privézwembad

Laura: Klinkt heerlijk. Enkele jaren terug had ik dit geluk in de heuvels van de Provence. Een heerlijke plek tussen de bomen en natuur en mét zwembad. Toch kies ik dan liever voor een huis, appartement of tent aan het strand…

Yvon: Wie zegt er ‘nee’ tegen een villa met zwembad? Toch is voor mij een topligging van mijn accommodatie eigenlijk belangrijker. Luxe is leuk, maar geen absolute ‘must’ voor mij.

4. Op safari in Afrika

Yvon: Vrees dat ik te ongeduldig ben voor het urenlang door de lens van mijn camera naar de bosjes staren tot er dier te voorschijn komt….

Laura: Het spotten van ‘The Big 5’, zal een fantastische belevenis zijn… toch staat het niet vermeld op mijn wishlist.  

5. Een grote cruise maken

Laura: Zo gek als ik ben op water en varen, zo niet-aantrekkelijk vind ik een cruise… Misschien denk ik hier over een paar decennia anders over 😉  

Yvon:  Ik zou het gevoel hebben ‘vast’ te zitten op een boot en geen eigen keuze te hebben in de plekken die ik bezoek. Ik zoek dan ook naar iemand die me kan uitleggen waarom een cruise maken wél leuk is.

6. Roadtrippen in Amerika

Yvon: Kunnen we morgen vertrekken? Dit staat absoluut op onze wishlist. Een keer met een camper van San Francisco naar Toronto met ons hele gezin lijkt me écht top. Amerika heeft zo veel te bieden.

Laura: Hmmm… De VS staat lager op mijn wishlist. Ik zou New York heel graag willen zien en ook een roadtrip langs de Westkust, met een uitstapje naar Burning Man, moet fantastisch zijn. Ik heb alleen niet de drang om NU te gaan.

7. Kangaroes spotten in Australië

Laura: Australië lijkt me een heerlijk land, alleen de vluchtduur houdt tegen om te gaan met het gezin…

Yvon: Ik bezocht Australië ooit als backpacker en ik zou er zo nog eens heen gaan. Wat een geweldig land! De lange vluchtduur en de hoge kosten van zo’n reis houden me wel een beetje tegen.

droomvakantie top 10

8. Een campingvakantie

Yvon: Voor onze kinderen zou het waarschijnlijk een topvakantie zijn, maar ik heb iets te veel regenachtige kampeervakanties meegemaakt. We overwegen het wel, maar dan op een zonzekere bestemming.

Laura: Het was afgelopen jaar de wens van mijn dochter en de perfecte gelegenheid om samen met vriendin S. en haar dochter naar Camping Bakkum te gaan. De tent stond al klaar, de zon scheen volop en het strand was dichtbij… Onder die voorwaarden perfect voor een herhaling! 

Castricum aan zee - Travelvibe

9. Backpacken door Azië

Laura: Een reis naar Azië is een absolute must-do. Al backpackend kan ik niet helemaal waarmaken, maar ik zou het zo doen. Ik koester de herinneringen aan Thailand en Maleisië. Wát een heerlijke landen!  

Thailand droomvakantie

Yvon: Alles is anders, maar dat maakt het juist zo interessant. Zou er zo weer heen gaan. Wat een geweldige mensen ook!

Liebster Award Travelvibe indonesie

10. De Franse Alpen in de sneeuw

Yvon: Dankzij vrienden skiën wij meestal in Zwitserland, maar in ook de Franse Alpen zou ik graag nog een keer op de ski’s staan.

travelvibe sneeuw, travelvibe verbier, verbier winter

Laura: Wintersporten doe ik graag. De afgelopen jaren ski ik inderdaad veel in Frankrijk. Dit vooral omdat je er nog heerlijk kunt skiën in de late lente (hoge pistes!) en het makkelijk te bereizen is voor een korte trip.  

Travelplog lenteski Les 2 Alpes - Travelvibe

groen = GO, rood = NO Thanks, oranje = In DOUBT

En, klopt jouw droomvakantie top 10 met deze lijst?