Duitsland populair - Hamburg - Travelvibe

Ook in 2018 registreerde Duitsland een flinke groei aan incoming-toerisme van Duitsland in 2018 is voor het negende jaar op rij gegroeid. Nederland blijft met 11,4 miljoen overnachtingen de belangrijkste herkomstmarkt voor het toerisme. Wat maakt Duitsland populair?

In totaal registreerde het Statistische Bundesamt in het jaar 2018 maar liefst 87,7 miljoen internationale overnachtingen in accommodaties met minimaal tien bedden. Deze groei heeft Duitsland mede te danken aan de veelzijdigheid en de eersteklas kwaliteit van het toeristische aanbod en de goede prijs- kwaliteitverhouding.

100 Jaar Bauhaus

Komend jaar wordt een veelzijdig reisjaar in Duitsland. Centraal staat de 100e verjaardag van Bauhaus, dat de ideeën over architectuur, kunst en design in de jaren ’20 van de 20ste eeuw radicaal veranderde. Zowel in Weimar als in Dessau worden op 6 april en 8 september nieuwe Bauhaus-musea geopend. Ook op andere plaatsen in Duitsland zijn prachtige voorbeelden van baanbrekende Bauhausarchitectuur te vinden. De Grand Tour der Moderne verbindt honderd cultuurhistorische gebouwen met een Bauhaus achtergrond.

Zomerse stedentrips

Deze zomer ligt de focus op Duitse steden. Niet voor niets, want bij meer dan een derde van de Nederlandse reizen naar Duitsland gaat het om een stedentrip. Het aanbod aan en in steden is veelzijdig en biedt voor elk wat wils. Behalve moderne metropolen als Berlijn , Hamburg , Keulen zijn historische steden als Dresden , Bremen en Trier in trek, net als kleinere vakwerksteden in de vakantieregio’s.

Tip: Van 13 tot 16 juni vindt in de Tolhuistuin in Amsterdam het festival German Summer Cities plaats, met een afwisselend cultureel en culinair programma.

Duitsland populair? Reisinspiratie van Travelvibe: