Ben jij net zo dol op actieve vakanties als wij? Dan zit je vast ook wel eens met het probleem hoe je de items die je nodig hebt voor je actieve kano- fiets- of skivakantie het beste mee kunt nemen op reis. Gelukkig ontdekten wij  Rameder, een handige webshop waar je alle accessoires kunt vinden die je nodig hebt om deze items mee te nemen. Zo kun je je eigen spullen gebruiken en hoef je op vakantie niks te huren. Iets voor jou? Dan heb je geluk want in deze nieuwe blog tippen wij je onze drie favoriete reizen waar je ski’s, een kano of een fiets voor nodig hebt.

Ski-tocht in Zuid-Tirol

Als er één plek is waar jij je ski’s mee naar toe wilt nemen komende winter, dan is het wel naar Zuid-Tirol in Italië. Deze regio in het noorden van Italië is een heerlijke locatie voor een ski-vakantie. Je kunt er genieten van de indrukwekkende natuur, maar ook het fantastische eten en de Italiaanse gastvrijheid maken deze regio tot één van onze favoriete wintersportgebieden. Natuurlijk pak je dan ook de Sella Ronda mee. Deze ski-ronde van ruim 26 km biedt je gedurende de gehele tocht een waanzinnig uitzicht op de Dolomieten! Absolute aanrader.

Fietsen langs de Duitse wijnvelden

Voor een weekend er lekker even actief tussenuit hoef je helemaal niet zo ver weg. Dat ontdekten wij een paar jaar geleden toen we de Duitse wijnregio Rheinhessen bezochten. Dit gebied ligt op slechts een uurtje of drie rijden van ons eigen Wageningen. Zeker in het najaar is dit een heerlijke bestemming voor een fietstocht door de eindeloze wijnvelden rond dorpjes, als Nierstein, Oppenheim, Worms, Mainz, Ingelheim en Bingen. En ‘s avonds proef je de regionale wijnen natuurlijk in één van de gezellige restaurants in deze stadjes. Dus hup, schroef die fietsendrager op je auto en ga voor een lekker weekendje fietsen langs de Duitse wijnvelden.

Fietsen door de wijngaarden van Ingelheim - Travelvibe

Kanotocht over het Comomeer

Veel Nederlanders kiezen ervoor om jaarlijks het Gardameer te bezoeken. Zelf kiezen wij liever voor het Comomeer, een plek vol Italiaanse charme met gezellige dorpjes en bloemrijke baaitjes. Ook vanaf het water is het Comomeer een aanrader, dus dit is een prima plek om jouw kano mee naar toe te nemen. Vaar langs de statige villa’s en leg je kano even aan voor een ijsjesstop in één van de schilderachtig dorpjes aan het water. Heerlijk!

kanoen Comomeer