Escher in graanakkers Friesland - Travelvibe

Zes kunstenaars brengen een ode aan de werken van M.C. Escher in graanakkers op ’t Bildt in Friesland. Op 8 graanvelden vormt het platgestampte graan allerlei figuren die geïnspireerd zijn op de werken van M.C. Escher. Het project is onderdeel van ‘Planeet Escher’, waarmee het Fries Museum allerlei op Escher-geïnspireerde projecten verzamelt.

Ode aan M.C. Escher in graanakkers

Initiatiefnemer is beeldend kunstenaar Henk Rusman. Hij noemt het landschapsproject ‘Ode aan M.C. Escher in het graan’ een droom die werkelijkheid wordt. De beeldend kunstenaar woont in´t Bildt en maakte vorig jaar al een proefkunstwerk met kunstenaar Marco Goldenbeld. Voor 2018 heeft Rusman het grootser aangepakt. In twee weken tijd hebben de kunstenaars met een groep vrijwilligers de graankunst gerealiseerd. Verschillende landeigenaren hebben hun graanakkers beschikbaar gesteld voor de kunstwerken.

Escher uit het Reuzenrad

De kunstwerken zijn nog t/m 15 augustus te zien in ’t Bildt. Een aantal van de graanakkers zijn goed zichtbaar vanaf de Oude Bildtdijk. Voor wie het werk van grote hoogte wil bekijken kan vanaf 29 juni t/m 8 juli plaats nemen in een reuzenrad. Vanuit het rad heb je een goed uitzicht over de graankunst en de omgeving.

M.C. Escher in het graan in Friesland

foto: Friesland.nl