tips Europa-park Travelvibe

Europa-Park ligt in het Zuid-Duitse stadje Rust en is het op één na grootste attractiepark van Europa. In het park zijn ruim 100! attracties (per land tussen de 2 en de 10). Het park ontving in 2016 zo’n 5,5 miljoen bezoekers, maar is in Nederland nog relatief onbekend. Ik mocht er met mijn gezin (jongens van 5, 9, en 11) een paar dagen naar toe en wát hebben wij en onze drie jongens ervan genoten. In deze blog 9 Europa-Park tips:

Topattracties en tips Europa-Park

In dit park zijn ruim 100 attracties dus het is héél moeilijk kiezen. Daarom vroeg ik mijn drie zoons in verschillende leeftijden wat hun absolute topattractie is:

★ Silver Star

Zelf durfde ik niet in deze attractie, maar volgens mijn zoon is het de hemel voor elk kind vanaf een jaar of elf. Je moet wel een échte dare devil zijn, want deze topachtbaan brengt je naar een duizelingwekkende hoogte van 73 meter, geeft je dan de kans om een paar seconden van het uitzicht op Europa-Park en het nabijgelegen Zwarte Woud genieten, om zich vervolgens met een topsnelheid van 132 km/per uur naar beneden te storten. Gegarandeerd gillen! De totale ‘ride’ duurt ruim twee minuten.

Silverstar travelvibe

★  Koninkrijk van de Minimoys

Deze attractie is niet alleen de topfavoriet van mijn middelste zoon (9), maar ook die van mij. Deze attractie is gebaseerd op het Franse kinderboek ‘Arthur et les Minimoys‘ en gaat over een jongetje dat terechtkomt in de mysterieuze wereld van de ‘Minimoys’. Dat zijn kleine lieve wezentjes. Je waant je dan ook écht in een sprookjeswereld in deze koepelvormige grotendeels overdekte attractie. Binnen vind je een paar kleine attracties zoals op en neer bewegende bloemen met zitjes, maar hét absolute hoogtepunt is de indoor achtbaan. Geen topsnelheden, maar deze achtbaan in een sprookjeswereld is toch superspectaculair: een absolute ‘must visit’ voor kids tussen 6-9 jaar.

Europa-Park_Arthur | Travelvibe

★ Ierland

Mijn jongste zoon (5) maakten wij heel blij met de grote speeltuin bij ‘Ierland’. Deze enorme speeltuin is perfect voor kinderen vanaf een jaar of 2 tot een jaar of 6. De speeltuin bestaat uit stevige speeltoestellen met daaronder een zachte ondergrond. Zo is de kans dat je kleintje zich bezeert minimaal. Groot bijkomend voordeel is het terras bij het Ierse restaurant waar je als ouder even iets kunt drinken, terwijl je kleintje vrolijk rond rent. Bij mijn zoon was de ‘Baaa-Expres’ een mini achtbaantje, favoriet.

Ba-a-a-Express_Europa-Park | Travelvibe

Eten in Europa-Park

In Europa-Park vind je in totaal 68! horecagelegenheden met voedsel uit bijna alle Europese Landen. Het aanbod varieert van een snelle curryworst tot sterrenrestaurants. Wij tippen je onze drie favo foodspots in Europa-Park:

Restaurant_Pizzeria-Venezia2_Europa-Park-06

★ Smul van een houtoven pizza in pizzeria venezia

Waar kun je een vermoeid kind aan het eind van een lange dag altijd blij mee maken? Pizza! Dit restaurant zit vlak bij de uitgang van het park, dus sowieso handig om hier aan het eind van de dag heen te gaan. De pizza’s zijn superlekker want ze worden voor je neus gebakken in echte Italiaanse houtovens.

★ Scoor een fruitsalade in Jack’s deli

De tijd dat we in een pretpark een dag lang alleen snickers, marsen en suikerspinnen naar binnen werkten, is voorbij. Bij Jack’s Deli in het land van de Minimois koop je gewoon een lekkere fruitsalade voor je kids. Lekker tussendoortje!

★  Snacks on tracks in het foodloop restaurant

Dit restaurant hebben we zelf helaas gemist, maar het staat met stip op nummer 1 als we hier nog een keer komen. Je bestelt hier via een touch screen en je eten wordt via een gigantisch buizensysteem bij je tafel afgeleverd. Dit wíl je meemaken!

Overnachten in Europa-Park

Europa-Park ligt op een uurtje of zes rijden van Utrecht, dus een overnachting is aan te raden. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg om een nachtje te blijven slapen. Er zijn 5 hotels met in totaal 4500 bedden; een camp resort, een camping en ook in het plaatsje Rust zelf zijn er meer dan genoeg overnachtingsmogelijkheden. 3 Europa-Park tips voor een overnachting:

★ Camp Resort

Is overnachten in western sferen iets voor jullie? Dat is het campresort ‘the place to be’. Overnacht in een stoere blokhut, tippi tent of huifkar. Tijdens onze blogreis sliepen we er een paar nachtjes. Alles is in western-stijl, van de saloon waar je terecht kunt voor het ontbijt tot de bordjes voor de WC. Het is er schoon en rustig en je mag er ‘s avonds je eigen kampvuurtje stoken. Kun je kids blijer maken? Wij hebben genoten van ons driedaagse verblijf in de blokhut.

★ Europa-Park camping

Zie jij een bezoek aan Europa-Park vooral als de ideale tussenstop op weg naar je zomervakantiebestemming en heb je je eigen kampeerspullen bij je? Ga dan een nachtje kamperen op de Europa-Park Camping. De camping ligt op loopafstand van het park en vlak bij de saloon van het Camp Resort. Daar kun je ‘s ochtends terecht voor een fijn ontbijt of een paar verse broodjes.

Europa-Park_Camping-2-2

★  Hotel Colosseo

Ga jij voor ultieme luxe? Dan moet je naar het Hotel Colosseo, een bijzonder viersterren hotel in Romeinse stijl. Neem een duik in het zwembad, ga een paar uurtjes relaxen in de wellness en geniet van Italiaans eten in de kelder van het hotel. Wij mochten er een avondje eten en waren naast de Italiaanse sfeer onder de indruk van het nagebouwde Italiaanse dorpsplein. Alsof we écht in Italië waren!

Resort_Colosseo_Travelvibe

Meer Europa-Park tips?

Check de website van Europa-Park. Laatste bonus tip Europa-Park: er is net een geweldige nieuwe attractie geopend: het Voletarium. Als je altijd al eens hebt willen ervaren hoe het is om te vliegen, moet je dit écht uitproberen.

Dit is de kaart van Europa-Park:

*Travelvibe bezocht Europa-Park op een blogreis. We geven je desalniettemin altijd onze echte mening.

Europa-Park leukste uitje over de grens 2019

Europa-Park is door ANWB-leden verkozen tot Leukste uitje over de grens. Deze verkiezing wordt elk jaar gehouden door ‘het Land van de ANWB’. Dit is een onderdeel van de ANWB dat zich richt op ‘vrije tijd’. In totaal brachten ruim 43.000 ANWB-leden hun stem uit. De eerste prijs ging naar het Europa-Park.

PS: Europa-Park wordt genoemd in de lijst van 100 Duitse topbestemmingen