Europese chocoladebestemmingen voor een chocolade themareis - Travelvibe

Nu schreven wij al eens over Europese Chocoladebestemmingen, maar afgelopen weekend vond in Radovljica, Slovenië hét Chocoladefestival ‘Honestly Sweet’ plaats. Dit populaire event toont de rijke traditie van chocolade in de stad. Rond het Linhartplein kunnen bezoekers volop proeven van chocolade, demonstraties bezoeken, straatartiesten zien en workshops volgen. Het festival wordt elk jaar gehouden na Pasen. Radovljica heeft het festival te danken aan Gorenjka, het bekendste chocolademerk van het land. Het eerste Chocolade Festival werd namelijk in 2011 georganiseerd op de 90ste verjaardag van de Gorenjka fabriek.

Festival cokolade 2017 in Radovljica

We vonden op Instagram wat sfeerbeeld op van ‘festival cokolade 2017 in Radovljica’ en dat ziet er veelbelovend uit:

Meer chocolade reisinspiratie, tipten wij al eens deze vijf Europese chocoladebestemmingen:

The Chocolate Boutique Hotel

Nu kwamen wij al graag in het Engelse Dorset voor die prachtige omgeving, maar met dit ‘Chocoladehotel’ in Bournemouth vonden we nóg een reden. Volgens The Sunday Times is dit namelijk de plek ‘where you can let your inner Willy Wonka run out’. Dat belooft wat. Het hotel telt 13 kamers in chocokleuren en -namen. Bestel er je eigen chocoladefontein of laat de roomservice een chocoverrassing brengen. Zelf aan de slag met chocolade? Boek dan een workshop.

Chocolade Hotel Engeland

MARQUIS LADURÉE Paris

Do we need to say more? Het opperhuis der chocolade bevindt zich toch echt in Parijs . Bij Marquis Ladurée koop je de allerlekkerste chocolade-bites in een setting met een georgeous knipoog naar de 18e eeuw. Kun je geen genoeg krijgen van deze decadente fijnproeverij? Bezoek dan ook de Ladurée boutique voor goddelijke macarons en andere zoete hapjes.

Marquis de LaDurée Paris

Chocolademuseum Barcelona

Echt alles leren over chocolade en haar tradities? Bezoek dan Museu de la Xocolata in Barcelona. Ontdek wat dit smakelijke product te weeg heeft gebracht; van ontdekking tot geneeskrachtige eigenschappen, maar ook historische momenten en voedingswaarden. Zelfs de tickets zijn van chocolade gemaakt. Ook leuk: er zijn allerlei choco-activiteiten te boeken.

Chocolademuseum Barcelona

Chococity Brugge

Onmisbaar in dit rijtje Europese chocoladebestemmingen is natuurlijk het Belgische Brugge. Hier kun je alleen al eindeloos chocoshoppen bij één van de vijftig chocolatiers. Ook is er een chocolademuseum, kun je workshops volgen en de meest bijzondere vormen en smaken uitproberen.

Europese Chocoladebestemming Brugge

Maison Cailler in Broc

In het Zwitserse dorp Broc dompel je onder in de chocoladewereld van Cailler. Met de experience proef, ruik en beleef je de geschiedenis van dit traditionele chocolademerk. Vergeet niet om een warme chocolademelk te drinken in het café. Leuk voor de kids; trek naar buiten met de speciale app om het verloren Cailler recept terug te vinden. Ook leuk; bezoek Cailler met de chocoladetrein van Montreux naar Gruyères en Broc.

cailler-zwitserse-chocolade

Welke Europese chocoladebestemmingen missen we volgens jou nog in dit overzicht?