Europese steden per trein

Ben jij binnenkort een paar dagen vrij en heb je zin in om er even tussenuit te gaan? Een stedentrip is uitermate geschikt om een stad in een paar dagen goed te leren kennen en te ontdekken. Wist je dat er veel steden heel gemakkelijk met de trein vanuit Nederland te bereiken zijn? In deze blog tippen we je vier Europese steden die goed bereikbaar zijn met de trein.

Met de Thalys naar Parijs

Wil je binnen drieënhalf uur in hartje Parijs zijn? Dat is erg eenvoudig! Door de Thalys te boeken kun je gemakkelijk vanuit verschillende plekken in Nederland naar Parijs reizen. Zo kun je vanuit Amsterdam Centraal, Rotterdam en Schiphol direct met de Thalys naar Parijs. Vanuit andere steden, zoals Eindhoven en Breda, kun je ook makkelijk naar Parijs reizen door via de NS over te stappen op de Thalys. De Thalys vertrekt tien keer per dag en je kunt er op een heel comfortabele manier mee reizen terwijl je van alle gemakken voorzien bent!

parijs

Nightjet en de ICE International naar Wenen

Wist je dat je met de trein ook makkelijk kunt reizen naar Wenen? Je kunt bijvoorbeeld de Nightjet nemen. Je rijdt dan ‘s nachts en gaat in een keer door. Je hebt de keuze uit een zit-, lig- of slaapplek. Binnen enkele uren kun je dan genieten van deze mooie stad, die beter bekend staat als de muziekstad. Reis je liever overdag om zo van het veranderende landschap te genieten? Dan kun je de ICE International nemen. Dit is een hogesnelheidstrein die je vanaf Amsterdam Centraal met één keer overstappen naar Wenen brengt. 

Intercity Berlijn

Naast de ICE International kun je ook een Intercity nemen naar Berlijn. Deze trein vertrekt zeven keer per dag en gaat rechtstreeks naar Berlijn vanuit Amsterdam. De tickets boek je bij NS International, waardoor je ook eenvoudig kunt instappen bij een van de tussengelegen stations, zoals Amersfoort, Deventer of Almelo. Wel is het de bedoeling dat je van tevoren een zitplaats reserveert. Onderweg kun je genieten van een rit die van alle gemakken is voorzien. Voor je het weet sta je te genieten van bekende gebouwen zoals de Reichstag en de Brandenburger Tor.

berlijn

Via Duitsland naar Italië

Heb je zin om de zon op te zoeken? Je kunt met de trein ook erg gemakkelijk in Italië komen! Een mogelijkheid is de nachttrein naar München. Ook deze reis wordt aangeboden door NS International en van daaruit heb je de keuze om door te reizen naar bekende Italiaanse plaatsen als Rome, Milaan, Turijn en Verona. De laatstgenoemde is de stad waar Romeo en Julia’s liefdesgeschiedenis zich afspeelde. Reis je liever overdag? Dan kun je ook met de dagtrein via Frankrijk in Italië belanden.
Extra tip: wil je voordelig reizen? Dan is het aan te raden om vroeg te boeken!