favo foodbestemmingen Europa - Travelvibe

Eén op drie Nederlanders (33%) onderzoekt vóór vertrek waar hij of zij op de vakantiebestemming lekker kan eten. Meer dan de helft van de Nederlanders (59%) geeft aan dat deze zoektocht van invloed is op de uiteindelijke hotelkeuze. Dit blijkt uit onderzoek van Expedia.

Uit dit onderzoek blijkt dat Nederlanders voor hun gastronomische avonturen de meeste interesse hebben om af te reizen naar Rome (46%), Parijs (32%) en Madrid (28%). Een derde (35%) van de Nederlandse reizigers geeft aan dezelfde bestemming vaker te bezoeken, ook vanwege het eten.

favo foodbestemmingen - travelvibe

Top 7 Favo foodbestemmingen Europa

Dit zijn de favo foodbestemmingen van Nederlanders in Europa en landen rondom de Middellandse Zee:

  1. Rome, Italie: 46%
  2. Parijs, Frankrijk: 32%
  3. Madrid, Spanje: 28%
  4. Lissabon, Portugal: 18%
  5. Bordeaux, Frankrijk: 17%
  6. Istanbul, Turkije: 13%
  7. Marrakech, Marokko: 12%

Nederlanders zoeken lokale culinaire hotspots

Nederlandse vakantiegangers zijn ten opzichte van andere Europese reizigers avontuurlijk op culinair gebied. Zo geeft 37% van de Nederlanders aan een voorkeur te hebben voor lokale restaurants en niet vanzelfsprekend te gaan voor de populaire, bekende toeristenrestaurants. Bovendien heeft 77 %van de Nederlandse reizigers lokale gerechten, die ze nog niet kenden, op vakantie geprobeerd.

food spain and Ibiza

Food & Travel: Europa op een bord

Om de Nederlandse reiziger wat inspiratie te geven, is Expedia een samenwerking aangegaan met 12 Europese foodbloggers. Zij presenteren enkele verborgen culinaire hotspots van Europa. Op Europa op een bord vinden reizigers en liefhebbers van eten tips over lokale gerechten en verborgen pareltjes voor een bijzondere gastronomische beleving.

Europa op een bord - Travelvibe

Travelvibe ♥ Food & Travel

Dat Madrid in de top 3 staat, verbaast ons niets. In deze Spaanse hoofdstad zijn wij meerdere keren geweest alleen al vanwege het heerlijke eten. Vooral de Mercado de San Miguel in Madrid scoort hoog op ons lijstje. We schreven er al eens een blogpost over: In de ban van de mercado.
Spanje staat bij ons sowieso hoog bovenaan de Travelvibe-lijst qua foodbestemmingen. Zo noemden wij Valencia al eens een ‘food heaven’ en publiceerden diverse topadresjes in het artikel Visit Valencia. Vorige week was ik nog in Málaga en ook daar waren de culinaire hotspots goed vertegenwoordigd, binnenkort een uitgebreid verslag.

Mercado de San Miguel

Wat zijn jouw favo foodbestemmingen of adresjes?