Japan is een land vol verrassingen en unieke ervaringen. Voor reizigers die een rondreis Japan plannen, is er veel interessants  te ontdekken. Wij delen alvast vier feitjes die laten zien hoe divers en fascinerend Japan is als vakantieland. Van het enthousiasme voor karaoke tot de punctualiteit van de treinen, Japan heeft je heel veel te bieden.  

Japanners zijn gek op karaoke

Karaoke is een enorm populair tijdverdrijf in Japan. Het is meer dan alleen zingen; het is een deel van de Japanse cultuur. Karaokebars zijn overal te vinden, van grote steden tot kleine dorpen. Mensen van alle leeftijden genieten van karaoke. Het is een manier om te ontspannen en plezier te hebben met vrienden. In Japan kun je privékamers huren voor karaoke. Dit maakt het een persoonlijke en comfortabele ervaring. Karaoke in Japan is een unieke ervaring die je nergens anders vindt.

De treinen in Japan zijn nooit te laat

De punctualiteit van Japanse treinen is wereldberoemd. Treinen in Japan zijn bekend om hun precisie en betrouwbaarheid. Ze zijn zelden te laat en als dat wel zo is, is het meestal maar een paar seconden. Het treinsysteem is uitgebreid en verbindt grote steden met afgelegen gebieden. Voor toeristen is het een efficiënte manier om het land te verkennen. De Japan Rail Pass is een handige optie voor reizigers. Het biedt onbeperkt reizen op de meeste treinen in Japan.

Japan heeft heel veel eilanden

Japan bestaat uit een verbazingwekkende hoeveelheid eilanden. Het zijn er meer dan 6.800. De vier grootste eilanden zijn Honshu, Hokkaido, Kyushu en Shikoku. Deze eilanden vormen het grootste deel van Japan’s landoppervlakte. Maar er zijn ook veel kleinere eilanden met hun eigen unieke charmes. Deze eilanden bieden een scala aan ervaringen. Van tropische stranden tot sneeuwbedekte bergen, Japan heeft het allemaal. Voor reizigers die een reis boeken via Van Verre Reizen, zijn er veel mogelijkheden. Zij kunnen je helpen om deze fascinerende eilanden te verkennen.

Japanners vinden andere dingen onbeleefd dan wij

De Japanse cultuur heeft zijn eigen unieke etiquetteregels. Wat in andere landen als beleefd wordt beschouwd, kan in Japan als onbeleefd worden gezien. Bijvoorbeeld, luid praten in het openbaar vervoer wordt als ongepast beschouwd. Daarnaast is het belangrijk om respect te tonen voor tradities en gebruiken. Het kan variëren van het juiste gebruik van eetstokjes tot het dragen van slippers in huis. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze culturele verschillen. Respect voor de Japanse cultuur zal je ervaring in het land verrijken. Als je rekening houdt met deze nuances, zal je bezoek aan Japan een onvergetelijke ervaring zijn.

Meer wereldse reizen van Travelvibe

Travelvibe reist zelf het liefst door Europa maar zo nu en dan komen we reizigers tegen die hele verre reizen maken en hun ervaringen graag met ons delen: