Toerisme Limburg_Fietsen door het water - Travelvibe

In Belgisch Limburg kun je hele mooie en bijzondere fietsroutes volgen. Zo kun je er dwars door een vijver fietsen en… door de toppen van de bomen.

Fietsen-door-het-water-Toerisme-Limburg-Travelvibenl.
©Toerisme Limburg

Fietsen door het water in Limburg

In Bokrijk (vlakbij knooppunt 91) kun je fietsen en wandelen door het water! Hier is een fietspad aangelegd door de vijvers van natuurgebied de Wijers. Als fietser rijd je er op een pad van 3 meter breed en heb je het water aan beide kanten op ooghoogte. Het fietspad is populair. Zo gingen al 150.000 fietsers de afgelopen twee jaar over het fietspad.

Ook internationaal trekt dit fietspad in Bokrijk de aandacht. Zo is ‘Fietsen door het Water’ volgens TIME Magazine verkozen tot één van de 100 meest geweldige plekjes ter wereld! De Limburgse fietsbeleving ‘Fietsen door het Water’ is daarmee de enige Belgische bestemming tussen 100 topbestemmingen, verspreid over zes continenten en 48 landen. Het populaire fietspad won ook al design en architectuur-awards in Australië én Amerika.

Download de fietsroute door het water in Bokrijk of kijk voor meer info op de site van Visit Limburg.

bijzondere-fietroute-Limburg-fietsen-door-het-water-Travelvibe
©Toerisme Limburg
Fietsen door de bomen Limburg - Travelvibe
©Toerisme Limburg

Fietsen door de bomen in Limburg

In Limburg kun je ook fietsen tussen de kruinen van de bomen in Bosland!
Fietsen door de Bomen is daarmee een tweede bijzondere fietstocht in Limburg, België. De iconische fietsbrug heeft een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter. Het pad stijgt geleidelijk (3-4%) tot 10 meter hoogte en is ongeveer 700 meter lang. Zo krijg je een sensationele 360°-beleving!

Fietsen door de bomen Limburg - FDDB - Travelvibe
©Toerisme Limburg

Je vindt de bomenfietsroute ter hoogte van knooppunt 272, aan het Pijnven in Bosland (Hechtel-Eksel). Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Deze gigantische natuurkern van 5.137 ha in het hart van Noord-Limburg strekt zich uit over de gemeenten Hechtel-Eksel en Pelt en de steden Lommel en Peer.

Fietsen door de boomtoppen in Limburg - Travelvibe
©Toerisme Limburg
Fietsen door de bomen Limburg - Travelvibe
©Toerisme Limburg

Binnenkort: Fietsen door de Heide in Limburg

Vanaf begin juni wordt in Limburg gewerkt aan een derde fietsbeleving; ‘Fietsen door de Heide’. De nieuwe fietsbrug van 300 m lengte loopt dwars door de heide van het Nationaal Park Hoge Kempen (UNESCO Werelderfgoed-kandidaat).

Toerisme Limburg hoopt begin 2020 de eerste fietsers te kunnen verwelkomen. ‘Fietsen door de Heide’ moet een extra beleving worden op het bestaande fietsroutenetwerk in Limburg. Meer info en actualiteiten op de Fietsen door de Heide-site van Visit Limburg.

Meer bijzondere fietsroutes in Limburg (B)?

Kijk dan naar het uitgebreide overzicht van fietsroutes in Limburg, België.

Meer fietsinspiratie? Dit schreven we eerder over fietstips en fietsroutes op Travelvibe.