fietsen door het water en de boomtoppen
Foto: @visitlimburg

Heb jij zin in een tripje dichtbij en ben je dol op fietsen? Wij tippen je Belgisch Limburg in Vlaanderen. De regio won al meerdere Internationale Design awards voor drie bijzondere fietstrajecten.  Dat wil je een keer meemaken…

Onlangs won deze regio nog een internationale award voor ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit is een belevingsroute van vier kilometer waarbij je over een houten fietsbrug dwars door het heidelandschap in het hart van het Nationaal Park fietst.De iconische fietsbrug van 300 meter zorgt ervoor dat je de heide optimaal kunt beleven. Sinds de opening in juli fietsten al bijna 175.000 fietsers over deze brug.

Fietsen over de heide
fieten over de heide
Foto: @visitlimburg

Fietsen door het water en de boomtoppen

Naast ‘Fietsen door de Heide’ is er ook ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk en ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland. In de toekomst kun je genieten van nog meer routes. Zo kun je straks ook ‘Fietsen onder de Grond’ in het Mergelland en het Fruitspoor volgen in het zuiden van Belgisch Limburg. Het doel van de projecten is ervoor te zorgen voor dat je als fietser of wandelaar de natuur op een andere manier beleeft.

Fietsen door de boomtoppen

Ook het ‘fietspad door de bomen’, heeft je iets heel bijzonders te bieden. Je rijdt 700 meter lang over een fietsbrug die bestaat uit een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter die geleidelijk omhoog gaat (3-4%) tot 10 meter hoogte. Daarna daal je weer met dezelfde hellingsgraad. Zo krijg je een sensationele 360°-beleving van de boomtoppen op je fiets. Om de veiligheid te garanderen, fiets je in één richting en is er een leuning aanwezig. Het pad is breed genoeg (3 meter) om met twee fietsers comfortabel naast elkaar te fietsen. De breedte van het pad gecombineerd met de beperkte hellingsgraad maakt ‘fietsen door de bomen’ geschikt voor vrijwel elke fietser.

Zo ziet fietsen door de bomen eruit:

Fietsen door het water

Bij ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk fiets je meer dan 200 meter dwars door een vijver. Dit fietspad werd geopend in april 2016 en sindsdien hebben al veel fietsers en wandelaars de vijver overgestoken. Het fietspad leidt je helemaal van de ene oever tot aan de andere.  In het midden staat het water aan weerszijden op ooghoogte. Je voelt, ziet en ruikt het water en je hebt zo een mooi en bijzonder uitzicht over dit stukje natuur. Wanneer je op een afstand toekijkt, is het grappig om al die hoofden boven het water voorbij te zien gaan.

Zelf naar Belgisch Limburg?

Op de website van Belgisch Limburg vind je nog veel meer tips & informatie

Foto: @visitlimburg