Fietsen in Tsjechië - Zuid-Moravië - Travelvibe

Elke maand selecteren we onze favoriete instagrampost(s) die we plaatsen op Instagram van @travelvibenl. Achter elke Instagramfoto schuilt altijd een langer verhaal dan het zinnetje en de hasthags die we erbij posten. Deze maand maakten we kennis met fietsen in Tsjechië, maar ook wandelden we door de wijngaarden, velden en dorpen van Zuid-Moravië. We blikken terug op een actief, historisch, gastronomisch én cultureel weekend.

Fietsen in Zuid-Moravië

Het landschap van Zuid- Moravië in zuidoost Tsjechië is wijds, met ongerepte boerendorpjes, wijngaarden en de rivieren Dyje en de Morava zijn nooit ver weg. Daarbij maken de vele wijnkelders, waar je zo nu en dan een wijntje kunt proeven, het helemaal aantrekkelijk. In dit gebied vind je 11 fietsroutes met een totale lengte van 1200 km. De Moravische wijnroutes variëren van dagtochten van ongeveer 25 tot 65 kilometer en lange trajecten van 70 tot 130 kilometer. Lees alvast meer over de Moravische wijnroutes door wijngaarden en werelderfgoed.

Mikulov als uitvalsbasis voor fiets en wandelavontuur

Meer lezen over Tsjechië?

Bekijk hier onze eerdere blogs over Tsjechië. Binnekort een uitgebreid verslag over onze actieve trip naar Zuid-Moravië.

Travelvibe reisblog op Instagram