Reizen voor foodlovers, Food-travel is trendy - Travelvibe

Reizen en local food vinden wij een perfecte combinatie. Vier op de tien reizigers (41%) is van plan om in 2018 nieuwe bestemmingen te gaan ontdekken op basis van eten en drinken, in vergelijking met 29% vorig jaar. Dit blijkt uit een onderzoek van Booking over food-travel. 

Food & reistrends

Experts bij de travelwebsite analyseerden de gegevens van meer dan 128 miljoen gastbeoordelingen. Om de belangrijkste reistrends voor 2018 te voorspellen, combineerden ze deze informatie met een onderzoek onder 19.000 reizigers uit meer dan 26 landen wereldwijd. Dit onderzoek leverde de volgende Food-Travel trends op:

Mercado de San Miguel food-travel - Travelvibe

Lokale gerechten

Uit het onderzoek blijkt dat lokale gerechten in 2018 het meest populair zijn. Bijna twee derde (64%) van de reizigers wil tijdens een reis meer van de lokale keuken proberen. Lekker eten wordt zelfs een nog belangrijkere factor bij het plannen van de reis. Zo is 22% van plan om alleen vanwege het eten op reis te gaan en 25% mijdt zelfs bewust bestemmingen die geen echte foodie cultuur hebben.

Online beoordelingen

Bijna drie op de tien reizigers (29%) zal een bestemming kiezen op basis van online beoordelingen van lokale restaurants. Daarnaast is bijna een derde (31%) van de reizigers van plan om nog meer foto’s van eten te maken voor social media.

 Meer food-travel trends:

Je leert een bestemming nog beter kennen dankzij de lokale lekkernijen. Lokale streetfood, haute cuisine of ervaringen… dit willen de ondervraagde reizigers in 2018 op het gebied van food travel:

Streetfood markten

Bij de helft (51%) van de reizigers is de kans groot dat ze op zoek gaan naar lokale streetfoodmarkten en dan vooral in Azië. De top aanbevolen bestemmingen voor streetfood volgens reizigers van Booking.com zijn:

1. Bangkok (Thailand)
2. Taipei (Taiwan)
3. Hanoi (Vietnam)
4. Istanbul (Turkije)*
5. George Town (Maleisië)

* Voor een bezoek aan Turkije heb je een visum nodig. Op E-visums.nl vind je hierover alle info in het Nederlands.

Quality food

Zo’n 23% van de ondervraagden geeft aan in 2018 graag in een Michelin-restaurant te willen eten. Zij tippen:
1. Rome (Italië)
2. Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)
3. Parijs (Frankrijk)
4. São Paulo (Brazilië)
5. Londen (Verenigd Koninkrijk)

Food als beleving

Het gaat niet alleen om de smaak, maar ook om de ervaring. Reizigers willen alles beleven wat met eten te maken heeft, waarbij bijna de helft (49%) zegt dat ze avontuurlijker eten als ze op reis zijn; 54% wil op reis graag op een avontuurlijke manier dineren.

Onze favoriete lokale lekkernijen

Ook wij hebben zo onze favorieten gerechten:
Noorwegen: Kanelbolle op de piste van Geilo
Spanje: te veel keuze, maar een bezoekje aan de mercado is altijd een goed idee
Friesland: verse paling en verfijnde regionale specialiteiten
België: bier en haute cuisine in de Ardennen
Frankrijk: specialiteit uit Nantes, de Gâteau Nantais
Duitsland: Flammkuchen tussen de wijnvelden van Rheinhessen

Doe jij aan food-travel?

BewarenBewaren